19 maja 2014

1.07.2014 - Zmiana stawek roamingowych

Z przyjemnością informujemy, iż od 1 lipca 2014 roku, podróżując po krajach Unii Europejskiej (Strefa 1), Abonenci INEA będą korzystać z obniżonych stawek za połączenia w roamingu w publicznych sieciach telefonii ruchomej. Zgodnie z poniższą tabelą, zmiany stawek roamingu obejmą poza wykonywaniem i odbieraniem połączeń oraz wysyłaniem wiadomości SMS, MMS, również usługi transmisji danych.

Powyższe informacje o zmianach stawek za połączenia w roamingu w publicznych sieciach telefonii ruchomej przekazujemy na podstawie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego nr 531/2012 z dnia 13 czerwca 2012 roku. W przypadku braku akceptacji zmian, do dnia 30 czerwca 2014 roku Abonentom przysługuje prawo do wypowiedzenia Umowy abonenckiej zawartej z Dostawcą usług w zakresie usług telefonii mobilnej. Jednocześnie informujemy, że w związku z wypowiedzeniem Umowy abonenckiej przed upływem okresu jej obowiązywania, Dostawcy usług na podstawie art. 61 ustawy Prawo telekomunikacyjne przysługuje roszczenie odszkodowawcze, a także uprawnienie do żądania zwrotu ulgi pomniejszonej o proporcjonalną jej wartość za okres od dnia zawarcia Umowy abonenckiej do jej rozwiązania. Niezłożenie pisemnego oświadczenia o wypowiedzeniu Umowy abonenckiej w powyższym terminie oznacza akceptację wprowadzonych zmian do Cennika.