17 sierpnia 2016

Do biegu, gotowi START!

Już za 52 dni maratończycy wybiegną na ulice Poznania, by powalczyć o wymarzone życiówki lub zadebiutować na królewskim dystansie. 9 października nie zabraknie również kibiców, którzy będą wypatrywać swoich bliskich na trasie w różnych punktach miasta. Aby ułatwić im dopingowanie, a zawodnikom zapewnić najnowsze informacje przed startem, INEA jak co roku przygotowała z okazji 17.PKO Poznań Maratonu aplikację mobilną.

Jednym z najważniejszych wydarzeń sportowych w Poznaniu jest Maraton, w którym bierze udział kilkanaście tysięcy biegaczy oraz ich kibiców. Dla wielu amatorów tego sportu to bardzo ważny dzień. Zadebiutowanie na królewskim dystansie to nie lada wyczyn. Ci, którzy mają już pierwszy raz za sobą na pewno będą walczyć o nową, wymarzoną życiówkę. Tego dnia sportowych emocji na pewno nie zabraknie. Mamy nadzieję, że tegoroczna aplikacja przygotowana przez INEA pomoże w zebraniu najważniejszych informacji przed startem. Aplikację można pobrać już dzisiaj!

Każdy z zawodników może sprawdzić listę startową, zobaczyć to, co najważniejsze, czyli trasę maratonu oraz jej profil. W aplikacji znajdują się również plany treningowe. Bliskim biegaczy, którzy w ten dzień będą kibicować na trasie, aplikacja pomoże na bieżąco sprawdzać międzyczasy zawodników. Będą mogli również zobaczyć prognozowany czas dotarcia na metę. Aplikacja umożliwia również śledzenie na bieżąco przygotowań oraz relacji z 17.PKO Poznań Maratonu na portalu Facebook, Instagram oraz na Youtube.

- Mamy nadzieję, że i w tym roku nasza mobilna aplikacja przyda się zarówno maratończykom, jak i kibicom. Lista startowa, trasa i plany treningowe to wszystkie najważniejsze informacje, które każdy zawodnik powinien mieć pod ręką. Bieżące śledzenie międzyczasów zawodników to z kolei duże ułatwienie dla kibiców. Z roku na rok obserwujemy coraz większe zainteresowanie biegiem, jak i naszą aplikacją, dlatego cieszymy się, że możemy być częścią tego wielkiego wydarzenia w Poznaniu, jakim jest maraton. Wszystkim zawodnikom życzymy powodzenia! – mówi Tomasz Zmyślny, Dyrektor Marketingu INEA.

Pobierz aplikację mobilną Poznań Maraton na system Android.

Pobierz aplikację mobilną Poznań Maraton na system Apple.