Karolina Pawlik, Manager ds. PR, e-mail: karolina.pawlik@inea.com.pl

10 lipca 2012

INEA dalej wspiera AZS Poznań

Koszykarki AZS-u Poznań w sezonie 2012/2013 będę w rozgrywkach 1 ligi kobiet występować pod nazwą INEA AZS Poznań, podobnie jak wszystkie drużyny młodzieżowe klubu. Współpraca pomiędzy INEA a AZS Poznań trwa już siódmy sezon.

- Podobnie jak w ostatnich latach również i w zbliżającym się sezonie INEA będzie wspierała poznańską koszykówkę seniorską oraz młodzieżową. Bardzo pozytywnie oceniamy sukcesy młodych wychowanek AZS i liczymy na dalsze efekty szkolenia dzieci i młodzieży – powiedział Tomasz Zmyślny, Dyrektor Generalny INEA SA.

- Cieszę się bardzo, że Spółka INEA w dalszym ciągu będzie wspierała poznańską koszykówkę, dzięki jej pomocy będziemy mogli rozwijać szkolenie młodzieży w naszym klubie. Już w tej chwili mamy ponad 500 dziewczynek zaangażowanych w koszykówkę. Obecnie opracowujemy system szkolenia dla wszystkich kategorii wiekowych. Chcemy osiągać dalsze sukcesy i popularyzować koszykówkę wśród najmłodszych. Nie byłoby to możliwe bez ogromnego wparcia Spółki INEA oraz Urzędu Miasta Poznania przez ostatnie sezony za co chciałbym bardzo serdecznie podziękować – powiedział Paweł Leszek Klepka prezes INEA AZS Poznań.

Przygotowania do nowego sezonu ruszą 15 sierpnia 2012. W pierwszej kolejności INEA AZS Poznań weźmie udział w Krakowie w Mistrzostwach Polski AZS. W październiku rozpoczną się rozgrywki pierwszej ligi kobiet.

• 22 stycznia 2019

SZYBKI – SZYBSZY – INEA. OPERATOR Z WIELKOPOLSKI PONOWNIE DOSTAWCĄ NAJSZYBSZEGO INTERNETU W POLSCE

Speedtest.pl opublikował wyniki rocznego rankingu dostawców najszybszego Internetu w Polsce. Pierwsze miejsce w kategorii ogólnej zajęła INEA. Jest to drugie z rzędu zwycięstwo operatora w rankingu rocznym. Niekwestionowana pozycja lidera jest efektem konsekwentnych działań prowadzonych przez INEA.
  • 12 października 2018

The fastest Internet in the world already in Poland

INEA, the leader in telecommunication services in the Poland’s Wielkopolska Province, has introduced to its offer the fastest Internet connection in the world for individual customers. Symmetrical fibre-optic cable with data transmission speed up to 10 Gb/s from now on is available to the residents of Poznań. Therefore, Poland joins the group of only a few countries in the world offering such a fast Internet connection for individual customers.