Obsługa Pomoc

Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

INEA to dostawca Internetu światłowodowego, telewizji, telefonii oraz usług profesjonalnych dla biznesu i data center. Obecna jest w segmencie klientów indywidualnych, firm, jednostek samorządowych, szkół i instytucji. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2021 INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce.

Z usług INEA korzysta obecnie blisko 300 000 klientów indywidualnych oraz prawie 3000 szkół.

20 czerwca 2017

INEA dla graczy!

Z INEA pingi pójdą w dół, a upload w górę! Po raz pierwszy operator przygotował ofertę skrojoną specjalnie dla graczy, dzięki której będą mogli korzystać z najszybszego internetu w Polsce - 1000/200 Mb/s w technologii światłowodowej. To z pewnością pozwoli pokazać się w grach multiplayerowych z jak najlepszej strony! Dla wielkich fanów sportów online w ofercie INEA znalazł się też nowy kanał – E-SPORT, na początek w oknie otwartym dla wszystkich abonentów telewizji cyfrowej.

Ci, którym zależy na szybkim i niezawodnym dostępie do internetu będą zadowoleni. Najnowsza technologia światłowodowa daje gwarancję rewelacyjnej prędkości i niskich pingów w trakcie turniejów i meczów online. Oprócz najszybszej prędkości downloadu w kraju, bo aż 1000 Mb/s, specjalnie dla graczy INEA zwiększa upload - do 200 Mb/s. Nowy pakiet internetowy dla graczy jest dostępny w cenie 119,90 zł. Jeśli nie korzystasz jeszcze ze światłowodu INEA, operator zaoferuje Ci również rewelacyjną przepustowość z wysokim uploadem - 250/50 Mb w cenie 99,90 zł.

Na abonentów, którzy zdecydują się na nowy pakiet internetowy dla graczy czeka również wyjątkowa niespodzianka – vouchery na hosting do gier na g4g.pl do odebrania w moja.inea.pl. Dzięki temu fani rozgrywek online będą mieć jeszcze więcej emocji!

Ale to nie koniec nowości! Od 20 czerwca br. w ofercie telewizyjnej INEA pojawił się też nowy kanał – E-SPORT. W jego ramówce są prezentowane rozgrywki sportowe online, relacje z najbardziej prestiżowych turniejów na świecie i inne materiały z gier wideo. Czas antenowy wypełniają też programy rozrywkowe, dokumentalne czy talk-show związane z tematyką e-sportu. Program nadaje przez 7 dni w tygodniu, 24 godziny na dobę.

Czy nowy kanał będzie cieszył się popularnością wśród abonentów INEA? Na pewno! Szacuje się, że w samej Polsce e-sport ogląda ponad milion osób, natomiast na świecie oglądalność niektórych turniejów e-sportowych już dawno przekroczyła popularność takich transmisji jak finały NBA.

Program docelowo jest dostępny w Pakiecie Ekstra oraz w Pakiecie Ekskluzywnym, jednak do końca września br. wszyscy abonenci telewizji cyfrowej INEA mogą korzystać z okna otwartego i przeżywać emocjonujące rozgrywki razem z najlepszymi zawodnikami w świecie e-sportu!

Dołącz do największej społeczności internetowej i ciesz się najszybszym internetem w Polsce, dzięki INEA!

• 13 kwietnia 2022

FESTIWAL NAJLEPSZYCH OFERT. NOWA KAMPANIA INEA

Najszybszy Internet w Polsce, rewolucyjna telewizja HIWAY 4K z ponad 200 kanałami i paczkami kanałów bez przywiązania lub niekwestionowany hit czerwonego dywanu... telefonia komórkowa od 14,90 zł miesięcznie. To tylko niektóre z gwiazd nadchodzącego Festiwalu Najlepszych Ofert w INEA.
  • 8 lutego 2022

DZIEŃ BEZPIECZNEGO INTERNETU. DARMOWY PAKIET BEZPIECZEŃSTWA DLA KLIENTÓW INEA.

Z okazji Dnia Bezpiecznego Internetu INEA przygotowała niespodziankę dla swoich klientów – trzymiesięczną darmową licencję na korzystanie z Pakietu Bezpieczeństwa INEA SAFE. Żeby ją otrzymać, wystarczy odpowiedzieć na kilka prostych pytań związanych z oferowaną przez INEA usługą.