Obsługa Pomoc

Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

INEA to dostawca Internetu światłowodowego, telewizji, telefonii oraz usług profesjonalnych dla biznesu i data center. Obecna jest w segmencie klientów indywidualnych, firm, jednostek samorządowych, szkół i instytucji. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2021 INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce.

Z usług INEA korzysta obecnie blisko 300 000 klientów indywidualnych oraz prawie 3000 szkół.

12 stycznia 2022

INEA DOSTAWCĄ NAJSZYBSZEGO INTERNETU DOMOWEGO W POLSCE

Stabilny, szybki i przede wszystkim symetryczny Internet to dziś konieczność. Dlatego strategicznym celem INEA jest docieranie z usługami światłowodowymi do jak największej liczby klientów. Operator świadczy usługi w oparciu o najnowocześniejsze technologie światłowodowe, oferując najszybszy w Polsce, symetryczny Internet. Efektem konsekwentnej strategii operatora jest zwycięstwo w rankingu dostawców najszybszego Internetu domowego w Polsce według Speedtest.pl.

INEA zajęła pierwsze miejsce w zestawieniu dostawców najszybszego Internetu domowego Speedtest.pl w 2021 roku i uzyskała wynik pobierania danych na poziomie 170,7 Mb/s oraz bardzo dobry wynik wysyłania: 163,6 Mb/s. Ten ostatni pokazuje, jak duże znaczenie ma obecnie wybór usług symetrycznych. Dzięki nim klienci INEA mogą być pewni niezawodności i najwyższego standardu nie tylko odbierania, ale też wysyłania danych, co jest szczególnie ważne w zestawieniu z aktualnymi cyfrowymi wyzwaniami, takimi jak praca czy nauka zdalna. INEA stawia nie tylko na usługi światłowodowe, ale też zwiększanie zasięgu świadczenia swoich usług. Obecnie dociera z nimi już do mieszkańców wybranych obszarów w 8 województwach w Polsce.

INEA zajęła także drugie miejsce w rankingu światłowodowym organizowanym przez Speedtest.pl, osiągając wynik pobierania na poziomie 195,5 Mb/s oraz równie znaczącym wynikiem wysyłania: 201,5 Mb/s, potwierdzającym jak ważną rolę pełni obecnie Internet symetryczny.

- W INEA od lat stawiamy na dwie podstawowe kwestie: świadczenie najwyższej jakości usług w oparciu o najnowocześniejsze technologie. Zwycięstwo w rankingu Speedtest.pl jest potwierdzeniem słuszności przyjętej strategii i jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Cieszę się, że najlepsze rozwiązania i usługi, jakie oferuje INEA, mogą być świadczone już w 8 województwach w kraju, bo naszym celem jest rosnąca liczba osób, które mogą bez ograniczeń korzystać z szybkiego Internetu światłowodowego do pracy, nauki czy rozrywki – komentuje Maciej Piechociński, Prezes INEA Sp. z o.o.

Tegoroczne zwycięstwo INEA jest piątym z rzędu zwycięstwem w rankingu rocznym Speedtest.pl – wcześniej przez 4 lata z rzędu operator święcił triumfy w rankingu ogólnym.

• 13 kwietnia 2022

FESTIWAL NAJLEPSZYCH OFERT. NOWA KAMPANIA INEA

Najszybszy Internet w Polsce, rewolucyjna telewizja HIWAY 4K z ponad 200 kanałami i paczkami kanałów bez przywiązania lub niekwestionowany hit czerwonego dywanu... telefonia komórkowa od 14,90 zł miesięcznie. To tylko niektóre z gwiazd nadchodzącego Festiwalu Najlepszych Ofert w INEA.
  • 8 lutego 2022

DZIEŃ BEZPIECZNEGO INTERNETU. DARMOWY PAKIET BEZPIECZEŃSTWA DLA KLIENTÓW INEA.

Z okazji Dnia Bezpiecznego Internetu INEA przygotowała niespodziankę dla swoich klientów – trzymiesięczną darmową licencję na korzystanie z Pakietu Bezpieczeństwa INEA SAFE. Żeby ją otrzymać, wystarczy odpowiedzieć na kilka prostych pytań związanych z oferowaną przez INEA usługą.