Obsługa Pomoc

Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

INEA to dostawca Internetu światłowodowego, telewizji, telefonii oraz usług profesjonalnych dla biznesu i data center. Obecna jest w segmencie klientów indywidualnych, firm, jednostek samorządowych, szkół i instytucji. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2021 INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce.

Z usług INEA korzysta obecnie blisko 300 000 klientów indywidualnych oraz prawie 3000 szkół.

6 września 2016

INEA – nowy serwis, nowe możliwości

Wraz z jesienną ofertą, operator multimedialny INEA zaprezentował nową, odświeżoną wersję strony internetowej. Wszystko po to, by ułatwić prezentację oferty lidera usług telekomunikacyjnych, przekładając wartości i filozofię marki na www.

Przy budowie strony braliśmy pod uwagę najlepsze i najbardziej użyteczne rozwiązania UX tj. prostą nawigację czy różne drogi dotarcia do ważnych treści serwisu - mówi Agata Markisz-Kmita, Manager eCommerce w INEA. Nowoczesna i przejrzysta prezentacja oferty, nieprzeładowana komunikatami strona, czyni prostym i czytelnym proces zakupowy - dodaje Izabela Iwaniak, Manager eSales.

Dostosowaliśmy nową stronę do standardów mobile. Z miesiąca na miesiąc rośnie liczba użytkowników naszego serwisu przez urządzenia mobilne. Wszystkie zmiany wynikają z troski o wygodę klientów, którzy odwiedzają inea.pl, korzystając z tabletów czy smartfonów - mówi Markisz-Kmita.

Oferta została pokazana w formie czytelnych, interaktywnych kafli. Dołączyły do nich także przejrzyste bannery oraz materiały video. Prócz nowej szaty graficznej strona posiada szereg nowych funkcjonalności, ułatwiających zamówienie usługi czy kontakt z operatorem. Wprowadziliśmy na www mechanizm umożliwiający zamówienie naszych pakietów usług przez Internet, bez potrzeby kontaktu z konsultantem - umowa podpisywana jest online. Do najszybszego w Polsce Internetu 1000 Mb/s można dobrać interesujący nas pakiet telewizyjny, wybrać numer telefonu i umówić się na montaż. A cały proces trwa zaledwie kilka minut - wspomina Iwaniak.

Mimo rozbudowanej oferty INEA, nowy sposób jej prezentowania na stronie, ułatwia klientom zapoznanie się ze szczegółami, porównanie różnych wariantów oraz zamówienie usług. Strona w wersji beta jest nadal ulepszana, a za prace projekt odpowiada agencja GoldenSubmarine.

• 13 kwietnia 2022

FESTIWAL NAJLEPSZYCH OFERT. NOWA KAMPANIA INEA

Najszybszy Internet w Polsce, rewolucyjna telewizja HIWAY 4K z ponad 200 kanałami i paczkami kanałów bez przywiązania lub niekwestionowany hit czerwonego dywanu... telefonia komórkowa od 14,90 zł miesięcznie. To tylko niektóre z gwiazd nadchodzącego Festiwalu Najlepszych Ofert w INEA.
  • 8 lutego 2022

DZIEŃ BEZPIECZNEGO INTERNETU. DARMOWY PAKIET BEZPIECZEŃSTWA DLA KLIENTÓW INEA.

Z okazji Dnia Bezpiecznego Internetu INEA przygotowała niespodziankę dla swoich klientów – trzymiesięczną darmową licencję na korzystanie z Pakietu Bezpieczeństwa INEA SAFE. Żeby ją otrzymać, wystarczy odpowiedzieć na kilka prostych pytań związanych z oferowaną przez INEA usługą.