4 kwietnia 2018

INEA PODWÓJNYM ZWYCIĘZCĄ RANKINGU SPEEDTEST.PL

INEA liderem marcowego rankingu opublikowanego przez SpeedTest.pl. Operator ponownie udowadnia, że hasło „Dobrzy ludzie od internetu”, to nie tylko slogan reklamowy i zwycięża w aż dwóch kategoriach – internetu stacjonarnego oraz Wi-Fi. To kolejny sukces INEA, która na początku stycznia zajęła pierwsze miejsce w rankingu rocznym SpeedTest.pl za 2017 rok.

Nowy rok rozpoczął się dla INEA serią zwycięstw w rankingach publikowanych przez portal SpeedTest.pl. Na początku stycznia ogłoszeni zostali liderzy rankingu rocznego – INEA pokonała wtedy swoich konkurentów i zajęła pierwsze miejsce w kategorii internetu stacjonarnego. Zwyciężyła w nim także w lutym. Na tym jednak nie koniec, bo operator kończy pierwszy kwartał podwójnym zwycięstwem (Wi-Fi oraz internet stacjonarny). Na uwagę zasługują też wyniki osiągnięte przez INEA. W kategorii internetu stacjonarnego 101,48 Mb/s oraz 46,67 Mb/s w kategorii Wi-Fi.

Zwycięstwo w rankingach SpeedTest.pl jest efektem konsekwentnych działań, jakie INEA prowadzi już od dłuższego czasu. W ramach wdrożonej w sierpniu zeszłego roku kampanii „Dobrzy ludzie od internetu”, operator wprowadził szereg działań obsługowych i technicznych, których celem było polepszenie parametrów świadczonych usług. INEA posiada także najnowocześniejszą infrastrukturę światłowodową w kraju i cały czas pracuje nad jej rozwojem. Co więcej, jej klienci już od ponad 2 lat mogą korzystać z pakietów szybkiego internetu (o przepustowości nawet do 1 Gb/s).

Cieszy nas szczególnie zwycięstwo w kategorii Wi-Fi. Nie spoczywamy jednak na laurach. Takie wyniki motywują nas do dalszej pracy nad jakością naszych usług – komentuje zwycięstwo w rankingu SpeedTest.pl Michał Bartkowiak, Członek Zarządu INEA.