Obsługa Pomoc

Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

INEA to dostawca Internetu światłowodowego, telewizji, telefonii oraz usług profesjonalnych dla biznesu i data center. Obecna jest w segmencie klientów indywidualnych, firm, jednostek samorządowych, szkół i instytucji. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2021 INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce.

Z usług INEA korzysta obecnie blisko 300 000 klientów indywidualnych oraz prawie 3000 szkół.

4 kwietnia 2018

INEA PODWÓJNYM ZWYCIĘZCĄ RANKINGU SPEEDTEST.PL

INEA liderem marcowego rankingu opublikowanego przez SpeedTest.pl. Operator ponownie udowadnia, że hasło „Dobrzy ludzie od internetu”, to nie tylko slogan reklamowy i zwycięża w aż dwóch kategoriach – internetu stacjonarnego oraz Wi-Fi. To kolejny sukces INEA, która na początku stycznia zajęła pierwsze miejsce w rankingu rocznym SpeedTest.pl za 2017 rok.

Nowy rok rozpoczął się dla INEA serią zwycięstw w rankingach publikowanych przez portal SpeedTest.pl. Na początku stycznia ogłoszeni zostali liderzy rankingu rocznego – INEA pokonała wtedy swoich konkurentów i zajęła pierwsze miejsce w kategorii internetu stacjonarnego. Zwyciężyła w nim także w lutym. Na tym jednak nie koniec, bo operator kończy pierwszy kwartał podwójnym zwycięstwem (Wi-Fi oraz internet stacjonarny). Na uwagę zasługują też wyniki osiągnięte przez INEA. W kategorii internetu stacjonarnego 101,48 Mb/s oraz 46,67 Mb/s w kategorii Wi-Fi.

Zwycięstwo w rankingach SpeedTest.pl jest efektem konsekwentnych działań, jakie INEA prowadzi już od dłuższego czasu. W ramach wdrożonej w sierpniu zeszłego roku kampanii „Dobrzy ludzie od internetu”, operator wprowadził szereg działań obsługowych i technicznych, których celem było polepszenie parametrów świadczonych usług. INEA posiada także najnowocześniejszą infrastrukturę światłowodową w kraju i cały czas pracuje nad jej rozwojem. Co więcej, jej klienci już od ponad 2 lat mogą korzystać z pakietów szybkiego internetu (o przepustowości nawet do 1 Gb/s).

Cieszy nas szczególnie zwycięstwo w kategorii Wi-Fi. Nie spoczywamy jednak na laurach. Takie wyniki motywują nas do dalszej pracy nad jakością naszych usług – komentuje zwycięstwo w rankingu SpeedTest.pl Michał Bartkowiak, Członek Zarządu INEA.

• 13 kwietnia 2022

FESTIWAL NAJLEPSZYCH OFERT. NOWA KAMPANIA INEA

Najszybszy Internet w Polsce, rewolucyjna telewizja HIWAY 4K z ponad 200 kanałami i paczkami kanałów bez przywiązania lub niekwestionowany hit czerwonego dywanu... telefonia komórkowa od 14,90 zł miesięcznie. To tylko niektóre z gwiazd nadchodzącego Festiwalu Najlepszych Ofert w INEA.
  • 8 lutego 2022

DZIEŃ BEZPIECZNEGO INTERNETU. DARMOWY PAKIET BEZPIECZEŃSTWA DLA KLIENTÓW INEA.

Z okazji Dnia Bezpiecznego Internetu INEA przygotowała niespodziankę dla swoich klientów – trzymiesięczną darmową licencję na korzystanie z Pakietu Bezpieczeństwa INEA SAFE. Żeby ją otrzymać, wystarczy odpowiedzieć na kilka prostych pytań związanych z oferowaną przez INEA usługą.