Obsługa Pomoc

Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

INEA to dostawca Internetu światłowodowego, telewizji, telefonii oraz usług profesjonalnych dla biznesu i data center. Obecna jest w segmencie klientów indywidualnych, firm, jednostek samorządowych, szkół i instytucji. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2020 INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce.

Z usług INEA korzysta obecnie blisko 300 000 klientów indywidualnych oraz prawie 3000 szkół.

16 marca 2020

INEA UDOSTĘPNIA BEZPŁATNIE WYBRANE KANAŁY TV

INEA udostępnia bezpłatnie klientom telewizji cyfrowej dwie paczki kanałów telewizyjnych – dziecięcą i filmową oraz dwa kanały informacyjne – TVN24 i TVN24 BiS.

W związku z zagrożeniem związanym z koronawirusem zamknięte zostały wszystkie placówki oświatowe w Polsce, spora część osób pracuje zdalnie lub przebywa na urlopie czy zwolnieniu lekarskim, aby móc zajmować się dziećmi. Dla wszystkich, którzy ten czas spędzają w domu, INEA przygotowała okno otwarte na dwie paczki tematyczne kanałów telewizyjnych – KIDS PACK i MOVIE PACK. W ramach tej akcji, pod hasłem: „W domu nie ma nudy”, do 17.04.2020 r. za darmo udostępnione będą kanały dziecięce (BabyTV, Top Kids, Top Kids Jr, 2x2, Boomerang, POLSAT JimJam) oraz filmowe (AMC, CBS Reality Polska, Bollywood, Epic Drama, Romance TV Polska). Do 31.03.2020 r. klienci telewizji cyfrowej INEA będą mogli oglądać za darmo także dwa kanały informacyjne: TVN24 i TVN24 BiS.

- Zawsze zdawaliśmy sobie sprawę z tego, że nasza praca jest ważna dla innych, ale dzisiaj jak nigdy wcześniej nabiera ona nowego znaczenia. Z naszych usług korzystają nie tylko klienci indywidualni, ale też szpitale, policja, jednostki samorządowe czy apteki. Między innymi, dzięki INEA możliwe jest ich funkcjonowanie w nowej, niełatwej rzeczywistości. Pomysł na udostępnienie klientom INEA kanałów dziecięcych i filmowych jest ukłonem w stronę tych, którzy dla bezpieczeństwa swojego i swoich najbliższych, zdecydowali się zostać w domach. Popieramy takie działanie i chcemy wspierać naszych klientów w tak trudnym momencie – komentuje akcję Michał Bartkowiak, Prezes INEA sp. z o.o.

Wszystkie kanały telewizyjne objęte oknem otwartym udostępniane są za darmo klientom telewizji cyfrowej INEA, którzy nie mają wykupionych tych paczek tematycznych i programów.

• 1 kwietnia 2021

TY JESTEŚ SZEFEM. NOWA KAMPANIA INEA

Niebieski, wygodny fotel szefa, a w nim klienci, którym INEA oddaje stery i wsłuchuje się w ich potrzeby i oczekiwania to motyw przewodni nowej kampanii INEA – „Ty jesteś szefem”. Obejmie ona telewizję, radio oraz działania digitalowe.
  • 22 stycznia 2021

INEA DOSTAWCĄ NAJSZYBSZEGO INTERNETU W POLSCE W 2020 ROKU

Oferta oparta o symetryczny światłowód o wysokich przepustowościach, usługi świadczone z wykorzystaniem najlepszych technologii, testowanie nowych rozwiązań we współpracy ze światowymi partnerami. INEA nie zwalnia tempa i konsekwentnie realizuje strategię „dobrzy ludzie od Internetu”. Efektem wszystkich tych działań jest czwarte z rzędu zwycięstwo w ogólnym rankingu Speedtest.pl.