Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

16 marca 2020

INEA UDOSTĘPNIA BEZPŁATNIE WYBRANE KANAŁY TV

INEA udostępnia bezpłatnie klientom telewizji cyfrowej dwie paczki kanałów telewizyjnych – dziecięcą i filmową oraz dwa kanały informacyjne – TVN24 i TVN24 BiS.

W związku z zagrożeniem związanym z koronawirusem zamknięte zostały wszystkie placówki oświatowe w Polsce, spora część osób pracuje zdalnie lub przebywa na urlopie czy zwolnieniu lekarskim, aby móc zajmować się dziećmi. Dla wszystkich, którzy ten czas spędzają w domu, INEA przygotowała okno otwarte na dwie paczki tematyczne kanałów telewizyjnych – KIDS PACK i MOVIE PACK. W ramach tej akcji, pod hasłem: „W domu nie ma nudy”, do 17.04.2020 r. za darmo udostępnione będą kanały dziecięce (BabyTV, Top Kids, Top Kids Jr, 2x2, Boomerang, POLSAT JimJam) oraz filmowe (AMC, CBS Reality Polska, Bollywood, Epic Drama, Romance TV Polska). Do 31.03.2020 r. klienci telewizji cyfrowej INEA będą mogli oglądać za darmo także dwa kanały informacyjne: TVN24 i TVN24 BiS.

- Zawsze zdawaliśmy sobie sprawę z tego, że nasza praca jest ważna dla innych, ale dzisiaj jak nigdy wcześniej nabiera ona nowego znaczenia. Z naszych usług korzystają nie tylko klienci indywidualni, ale też szpitale, policja, jednostki samorządowe czy apteki. Między innymi, dzięki INEA możliwe jest ich funkcjonowanie w nowej, niełatwej rzeczywistości. Pomysł na udostępnienie klientom INEA kanałów dziecięcych i filmowych jest ukłonem w stronę tych, którzy dla bezpieczeństwa swojego i swoich najbliższych, zdecydowali się zostać w domach. Popieramy takie działanie i chcemy wspierać naszych klientów w tak trudnym momencie – komentuje akcję Michał Bartkowiak, Prezes INEA S.A.

Wszystkie kanały telewizyjne objęte oknem otwartym udostępniane są za darmo klientom telewizji cyfrowej INEA, którzy nie mają wykupionych tych paczek tematycznych i programów.

• 22 stycznia 2021

INEA DOSTAWCĄ NAJSZYBSZEGO INTERNETU W POLSCE W 2020 ROKU

Oferta oparta o symetryczny światłowód o wysokich przepustowościach, usługi świadczone z wykorzystaniem najlepszych technologii, testowanie nowych rozwiązań we współpracy ze światowymi partnerami. INEA nie zwalnia tempa i konsekwentnie realizuje strategię „dobrzy ludzie od Internetu”. Efektem wszystkich tych działań jest czwarte z rzędu zwycięstwo w ogólnym rankingu Speedtest.pl.
  • 25 listopada 2020

INEA TESTUJE TECHNOLOGIĘ 25G PON

INEA, lider otwartej infrastruktury światłowodowej oraz dostawca najszybszego Internetu w Polsce, testuje nową technologię 25G PON, która będzie dostępna komercyjnie w 2021 roku. Testy wykonane zostały we współpracy z Nokią, a INEA jest pierwszym operatorem w Europie i jednym z pierwszych na świecie, który przetestował technologię dostępową najnowszej generacji.