Obsługa Pomoc

Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

INEA to dostawca Internetu światłowodowego, telewizji, telefonii oraz usług profesjonalnych dla biznesu i data center. Obecna jest w segmencie klientów indywidualnych, firm, jednostek samorządowych, szkół i instytucji. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2020 INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce.

Z usług INEA korzysta obecnie blisko 300 000 klientów indywidualnych oraz prawie 3000 szkół.

27 kwietnia 2020

INEA UDOSTĘPNIA NAUCZYCIELOM SYMETRYCZNY INTERNET ŚWIATŁOWODOWY ZA 1 ZŁ

INEA kontynuuje działania wpierające funkcjonowanie systemu edukacji. Po katalogu ciekawych i wartościowych merytorycznie stron internetowych internetzdobrejstrony.pl, rozwijających zainteresowania najmłodszych, udostępnia nauczycielom symetryczny Internet światłowodowy. Oferta skierowana jest dla 2 tysięcy nauczycieli szkół podstawowych i średnich, którzy mogą korzystać z szybkiego łącza do 1 Gb/s za 1 zł na okres 6 miesięcy. Wspiera ją Ministerstwo Cyfryzacji.

- Od wielu lat jesteśmy dostawcą Internetu światłowodowego do szkół. Z naszych usług korzysta dziś ponad 1200 placówek edukacyjnych w Wielkopolsce. Do końca tego roku planujemy powiększyć tę liczbę do 2500 szkół w całej Polsce. Nowym wyzwaniem w czasie, gdy zarówno dzieci jak i nauczyciele mają ograniczony dostęp do szkół, jest dostęp do Internetu w domu. Aby wesprzeć nauczycieli w ich staraniach zapewnienia należytej edukacji uczniom szkół podstawowych i średnich, zdecydowaliśmy się wprowadzić ofertę specjalną dla nauczycieli. Szybkie i stabilne łącze symetryczne to dzisiaj podstawa zdalnej nauki oraz komunikacji – komentuje ofertę usług dla nauczycieli Michał Bartkowiak, Prezes INEA sp. z o.o.

- To budujące jak wiele firm postanowiło dołączyć do naszej inicjatywy, połączyć wysiłki i pomysły, by wspólnie wyjść naprzeciw potrzebom nauczycieli. Jesteśmy za to wdzięczni. Jednocześnie tych których jeszcze nie ma z nami, zachęcamy do zaangażowania – mówi minister cyfryzacji Marek Zagórski.

Oferta dla nauczycieli obowiązuje do 30.06.2020 r. Dotyczy ona osób, które znajdują się w zasięgu otwartej sieci światłowodowej udostępnianej pod marką Fiberhost, budowanej w ramach inwestycji własnych oraz drugiego konkursu Programu Operacyjnego Polska Cyfrowa. Z oferty skorzystać mogą tylko osoby, które wcześniej nie były klientami INEA. Umowa zawierana jest na okres 24 miesięcy z możliwościa jej wypowiedzenia bez konsekwencji w okresie do 6 miesięcy, w trakcie których Internet symetryczny 1G b/s jest udostępniany za 1 zł miesięcznie.

• 12 stycznia 2022

INEA DOSTAWCĄ NAJSZYBSZEGO INTERNETU DOMOWEGO W POLSCE

Stabilny, szybki i przede wszystkim symetryczny Internet to dziś konieczność. Dlatego strategicznym celem INEA jest docieranie z usługami światłowodowymi do jak największej liczby klientów. Operator świadczy usługi w oparciu o najnowocześniejsze technologie światłowodowe, oferując najszybszy w Polsce, symetryczny Internet. Efektem konsekwentnej strategii operatora jest zwycięstwo w rankingu dostawców najszybszego Internetu domowego w Polsce według Speedtest.pl.
  • 25 października 2021

ROBERT BIEDRZYCKI NOWYM CFO INEA

Z dniem 25 października Robert Biedrzycki obejmuje funkcję CFO w INEA. Odpowiedzialny będzie za obszar finansowy spółki oraz transformację cyfrową organizacji.