27 kwietnia 2020

INEA UDOSTĘPNIA NAUCZYCIELOM SYMETRYCZNY INTERNET ŚWIATŁOWODOWY ZA 1 ZŁ

INEA kontynuuje działania wpierające funkcjonowanie systemu edukacji. Po katalogu ciekawych i wartościowych merytorycznie stron internetowych internetzdobrejstrony.pl, rozwijających zainteresowania najmłodszych, udostępnia nauczycielom symetryczny Internet światłowodowy. Oferta skierowana jest dla 2 tysięcy nauczycieli szkół podstawowych i średnich, którzy mogą korzystać z szybkiego łącza do 1 Gb/s za 1 zł na okres 6 miesięcy. Wspiera ją Ministerstwo Cyfryzacji.

- Od wielu lat jesteśmy dostawcą Internetu światłowodowego do szkół. Z naszych usług korzysta dziś ponad 1200 placówek edukacyjnych w Wielkopolsce. Do końca tego roku planujemy powiększyć tę liczbę do 2500 szkół w całej Polsce. Nowym wyzwaniem w czasie, gdy zarówno dzieci jak i nauczyciele mają ograniczony dostęp do szkół, jest dostęp do Internetu w domu. Aby wesprzeć nauczycieli w ich staraniach zapewnienia należytej edukacji uczniom szkół podstawowych i średnich, zdecydowaliśmy się wprowadzić ofertę specjalną dla nauczycieli. Szybkie i stabilne łącze symetryczne to dzisiaj podstawa zdalnej nauki oraz komunikacji – komentuje ofertę usług dla nauczycieli Michał Bartkowiak, Prezes INEA S.A.

- To budujące jak wiele firm postanowiło dołączyć do naszej inicjatywy, połączyć wysiłki i pomysły, by wspólnie wyjść naprzeciw potrzebom nauczycieli. Jesteśmy za to wdzięczni. Jednocześnie tych których jeszcze nie ma z nami, zachęcamy do zaangażowania – mówi minister cyfryzacji Marek Zagórski.

Oferta dla nauczycieli obowiązuje do 30.06.2020 r. Dotyczy ona osób, które znajdują się w zasięgu otwartej sieci światłowodowej udostępnianej pod marką Fiberhost, budowanej w ramach inwestycji własnych oraz drugiego konkursu Programu Operacyjnego Polska Cyfrowa. Z oferty skorzystać mogą tylko osoby, które wcześniej nie były klientami INEA. Umowa zawierana jest na okres 24 miesięcy z możliwościa jej wypowiedzenia bez konsekwencji w okresie do 6 miesięcy, w trakcie których Internet symetryczny 1G b/s jest udostępniany za 1 zł miesięcznie.

• 10 kwietnia 2020

INEA POKAZUJE INTERNET Z DOBREJ STRONY

Czy muzeum może być wirtualne, czy kodowanie musi być trudne, czy strażak Sam ma poczucie humoru? Odpowiedzi na te pytania odnaleźć można na internetzdobrejstrony.pl Jest to przygotowany przez INEA katalog ciekawych stron internetowych, przeznaczonych dla uczniów i ich rodziców oraz nauczycieli.