Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

19 marca 2020

INEA UDOSTĘPNIA ZA 1 ZŁ APLIKACJĘ MOBILNĄ UMOŻLIWIAJĄCĄ INFORMOWANIE MIESZKAŃCÓW MIAST O ZAGROŻENIACH.

Hello City Alert to moduł aplikacji smart city, dostępny dla wszystkich miejscowości w Polsce. Dzięki niemu mieszkańcy mogą być na bieżąco informowani o aktualnych wydarzeniach, podejmowanych działaniach czy zbliżających się zagrożeniach.

W marcu oferta INEA skierowana do jednostek samorządowych i biznesu została rozszerzona o aplikację mobilną Hello City. Ułatwia ona przede wszystkim dwukierunkową komunikację lokalnych władz z mieszkańcami. W odpowiedzi na wydarzenia oraz zagrożenia związane z wirusem COVID-19 w Polsce, INEA przygotowała i udostępnia specjalny moduł aplikacji, którego celem jest wspieranie administracji polskich miast w komunikacji z mieszkańcami w sytuacjach kryzysowych. Hello City Alert umożliwia wysyłanie powiadomień do mieszkańców i informowanie ich na bieżąco o podjętych działaniach czy istotnych kwestiach organizacyjnych. Dzięki powiadomieniom typu push, informacje te szybko i skutecznie trafiają do wszystkich mieszkańców korzystających z aplikacji.

- W dzisiejszej sytuacji usługi INEA nabierają większego znaczenia. Umożliwiają nie tylko pracę zdalną, komunikację czy zakupy online. Korzystają z nich także szpitale, służby mundurowe, jednostki samorządowe. Hello City Alert to doskonałe narzędzie do komunikacji lokalnych samorządów z mieszkańcami. Widzimy, jak świetnie sprawdza się w miejscach, które już korzystają z aplikacj Hello City, czyli w Wągrowcu, Żerkowie i Wysokiej. Dlatego w związku z wyjątkową sytuacją w naszym kraju podjęliśmy decyzję o szerokim udostępnieniu tego modułu za symboliczną opłatą – komentuje Hello City Alert Michał Bartkowiak, Prezes INEA S.A.

Moduł Hello City Alert dostępny jest dla wszystkich miejscowości w Polsce przez 3 miesiące za 1zł.  Więcej na temat aplikacji znaleźć można na stronie internetowej: www.hellocity.pl. Aplikacja mobilna jest do pobrania na urządzenia z systemem Android i iOS.

• 22 stycznia 2021

INEA DOSTAWCĄ NAJSZYBSZEGO INTERNETU W POLSCE W 2020 ROKU

Oferta oparta o symetryczny światłowód o wysokich przepustowościach, usługi świadczone z wykorzystaniem najlepszych technologii, testowanie nowych rozwiązań we współpracy ze światowymi partnerami. INEA nie zwalnia tempa i konsekwentnie realizuje strategię „dobrzy ludzie od Internetu”. Efektem wszystkich tych działań jest czwarte z rzędu zwycięstwo w ogólnym rankingu Speedtest.pl.
  • 25 listopada 2020

INEA TESTUJE TECHNOLOGIĘ 25G PON

INEA, lider otwartej infrastruktury światłowodowej oraz dostawca najszybszego Internetu w Polsce, testuje nową technologię 25G PON, która będzie dostępna komercyjnie w 2021 roku. Testy wykonane zostały we współpracy z Nokią, a INEA jest pierwszym operatorem w Europie i jednym z pierwszych na świecie, który przetestował technologię dostępową najnowszej generacji.