28 listopada 2014

INEA wybrała PLAY

Co dziesiąty abonent INEA, największego w Wielkopolsce multimedialnego operatora telekomunikacyjnego, korzysta z oferowanych przez spółkę usług mobilnych. We współpracy z nowym partnerem PLAY - najszybciej rozwijającą się siecią w Polsce – INEA upatruje szansy na dalsze rozwijanie projektu MVNO.

Z usług INEA na co dzień korzysta ponad 200 tys. gospodarstw domowych w Wielkopolsce. Od 2010 roku w swoim portfolio operator oferuje dostęp do usług mobilnych – Internetu i telefonii. Do dziś pozyskał 24 tys. abonentów usług mobilnych, którzy korzystają z 27 tys. usług mobilnych – w tym 22 tys. z Internetu oraz ok. 5 tys. z telefonii. Oznacza to, iż więcej niż co dziesiąty klient INEA zamawia w pakiecie usługi mobilne jako uzupełnienie usług świadczonych stacjonarnie.

- Dostęp do usług mobilnych to naturalne uzupełnienie naszej pakietowej oferty, wynikające ze strategii świadczenia kompleksowych rozwiązań telekomunikacyjnych dla gospodarstw domowych w Wielkopolsce. Ponieważ wyrośliśmy z sieci kablowej i na co dzień specjalizujemy się w rozwijaniu nowoczesnych sieci światłowodowych FTTH, do świadczenia i obsługi usług mobilnych potrzebujemy zaufanego partnera. Wybraliśmy PLAY - mówi Janusz Kosiński, Prezes INEA.

- Cieszymy się z zaufania i wyboru PLAY, jako strategicznego Partnera do wspierania i rozwoju usług mobilnych. INEA jako lider technologiczny szczególny nacisk kładzie na jakość świadczonych usług. PLAY, wykorzystując dynamicznie rozwijającą się sieć i infrastrukturę, dostarcza elastyczne rozwiązania i usługi na wysokim poziomie. Operatorzy kablowi są jednymi z najlepiej przygotowanych firm do oferowania usług mobilnych, które są naturalnym uzupełnieniem ich standardowych usług, dlatego wierzymy, że współpraca z INEA będzie sukcesem dla obu firm – mówi Jacek Niewęgłowski, Członek Zarządu P4 PLAY.

W tym modelu współpracy INEA świadczy usługi mobilne jako tzw. operator wirtualny (MVNO). PLAY spełnia rolę operatora infrastrukturalnego (MNO), zapewniając dostęp do sieci mobilnej.

- W ostatnich latach PLAY dokonał czegoś, co wydawało się niemożliwe – od nowa zbudował myślenie o usługach mobilnych w Polsce. Jego doświadczenia biznesowe są dla nas niezwykle cenne, gdyż można powiedzieć, że znajdujemy się w tym miejscu, w którym sam PLAY był jeszcze całkiem niedawno. Uważam, że my również z powodzeniem możemy zawalczyć o Klienta mobilnego dużych telekomów. Ponadto, nasz nowy partner, poza dostępem do najszybciej rozwijającej się sieci w Polsce, mógł nam zaoferować elastyczność i otwartość, która jest niezbędna do odniesienia sukcesu w tym biznesie – mówi Janusz Kosiński, Prezes INEA.

Dzięki współpracy z PLAY, INEA zaoferowała Klientom dostęp do sieci 4G LTE oraz rozmowy bez limitów.

- W ostatnich latach oferta INEA była skrojona głównie pod klientów z grupy 50+, którzy bardzo dbają o oszczędności i zadawalają się stosunkowo niewieloma minutami w abonamencie na rozmowy. Teraz, dzięki współpracy z PLAY oraz dostępowi do sieci 4G LTE i możliwości zaoferowania nielimitowanych połączeń w atrakcyjnych cenach liczymy na pozyskanie nowych Klientów, którzy już korzystają ze stacjonarnych usług INEA. Zachętą będzie ciekawa oferta, szansa na oszczędności w budżecie domowym i jedna faktura za wszystkie usługi telekomunikacyjne – mówi Tomasz Zmyślny, Dyrektor Marketingu i Sprzedaży INEA.