4 września 2017

INEA za darmo przyspiesza internet

Internet INEA będzie jeszcze szybszy. W ramach nowej kampanii „Dobrzy ludzie od internetu” operator przyspiesza wszystkim internautom swoją usługę bez żadnych dodatkowych opłat. Teraz średnia oferowana prędkość w sieci INEA to już 140 Mb/s.
- „Dobrzy ludzie od internetu” to nie tylko hasło naszej nowej kampanii. Stoją za nim konkretne działania, które, mam nadzieję, przełożą się na jeszcze wyższą satysfakcję klientów z naszych usług i obsługi. Jednym z nich jest podziękowanie dla obecnych klientów za to, że wybrali INEA. Mamy nadzieję, że przyspieszenie będzie dla nich miłą niespodzianką, podobnie jak zapowiedź, że to nie koniec pozytywnych zmian. Cały czas pracujemy nad kolejnymi rozwiązaniami, które będą usprawniały korzystanie z naszych usług – mówi Michał Bartkowiak, Członek Zarządu INEA.

Swoją nową, obowiązującą prędkość internetu klienci mogą sprawdzić w portalu Moja INEA lub w aplikacji mobilnej INEA. Zwiększenie prędkości świadczonej usługi nie wpływa na długość trwania umowy czy inne jej warunki. Aby z niego skorzystać, nie trzeba resetować modemu. Ze względów technicznych zmiana przyspieszenia internetu obejmie wszystkich, u których jest taka możliwość techniczna – ok. 95 proc. internautów.