Karolina Pawlik, Manager ds. PR, e-mail: karolina.pawlik@inea.com.pl

4 września 2017

INEA za darmo przyspiesza internet

Internet INEA będzie jeszcze szybszy. W ramach nowej kampanii „Dobrzy ludzie od internetu” operator przyspiesza wszystkim internautom swoją usługę bez żadnych dodatkowych opłat. Teraz średnia oferowana prędkość w sieci INEA to już 140 Mb/s.
- „Dobrzy ludzie od internetu” to nie tylko hasło naszej nowej kampanii. Stoją za nim konkretne działania, które, mam nadzieję, przełożą się na jeszcze wyższą satysfakcję klientów z naszych usług i obsługi. Jednym z nich jest podziękowanie dla obecnych klientów za to, że wybrali INEA. Mamy nadzieję, że przyspieszenie będzie dla nich miłą niespodzianką, podobnie jak zapowiedź, że to nie koniec pozytywnych zmian. Cały czas pracujemy nad kolejnymi rozwiązaniami, które będą usprawniały korzystanie z naszych usług – mówi Michał Bartkowiak, Członek Zarządu INEA.

Swoją nową, obowiązującą prędkość internetu klienci mogą sprawdzić w portalu Moja INEA lub w aplikacji mobilnej INEA. Zwiększenie prędkości świadczonej usługi nie wpływa na długość trwania umowy czy inne jej warunki. Aby z niego skorzystać, nie trzeba resetować modemu. Ze względów technicznych zmiana przyspieszenia internetu obejmie wszystkich, u których jest taka możliwość techniczna – ok. 95 proc. internautów.

• 12 października 2018

The fastest Internet in the world already in Poland

INEA, the leader in telecommunication services in the Poland’s Wielkopolska Province, has introduced to its offer the fastest Internet connection in the world for individual customers. Symmetrical fibre-optic cable with data transmission speed up to 10 Gb/s from now on is available to the residents of Poznań. Therefore, Poland joins the group of only a few countries in the world offering such a fast Internet connection for individual customers.
  • 12 października 2018

Najszybszy na świecie Internet już w Polsce

INEA, lider usług telekomunikacyjnych w Wielkopolsce, wprowadziła do swojej oferty najszybsze łącze Internetowe na świecie dla klientów indywidualnych. Symetryczny światłowód o prędkości przesyłu danych do 10 Gb/s od dziś dostępny jest dla mieszkańców Poznania. Tym samym Polska dołącza do grona zaledwie kilku miejsc na świecie oferujących tak szybki Internet dla klientów indywidulanych.