Obsługa Pomoc

Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

INEA to dostawca Internetu światłowodowego, telewizji, telefonii oraz usług profesjonalnych dla biznesu i data center. Obecna jest w segmencie klientów indywidualnych, firm, jednostek samorządowych, szkół i instytucji. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2021 INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce.

Z usług INEA korzysta obecnie blisko 300 000 klientów indywidualnych oraz prawie 3000 szkół.

8 maja 2018

INEA ZWYCIĘŻA W KWIETNIOWYM RANKINGU SPEEDTEST.PL

INEA została liderem kwietniowego rankingu opublikowanego przez SpeedTest.pl. Operator zwyciężył w kategorii internetu stacjonarnego oraz Wi-Fi. To kolejne, po marcowym, podwójne zwycięstwo operatora.

INEA pokonała konkurencję, osiągając w kategorii internetu stacjonarnego wynik 93,91 Mb/s oraz 52,14 Mb/s w Wi-Fi. Na szczególną uwagę zasługuje ten drugi wynik, gdyż INEA jako pierwszy operator w Polsce, przekroczyła średnią prędkość 50 Mb/s.

Pełen ranking dostawców najszybszego internetu w Polsce dostępny jest na stronie internetowej speedtest.pl.

• 13 kwietnia 2022

FESTIWAL NAJLEPSZYCH OFERT. NOWA KAMPANIA INEA

Najszybszy Internet w Polsce, rewolucyjna telewizja HIWAY 4K z ponad 200 kanałami i paczkami kanałów bez przywiązania lub niekwestionowany hit czerwonego dywanu... telefonia komórkowa od 14,90 zł miesięcznie. To tylko niektóre z gwiazd nadchodzącego Festiwalu Najlepszych Ofert w INEA.
  • 8 lutego 2022

DZIEŃ BEZPIECZNEGO INTERNETU. DARMOWY PAKIET BEZPIECZEŃSTWA DLA KLIENTÓW INEA.

Z okazji Dnia Bezpiecznego Internetu INEA przygotowała niespodziankę dla swoich klientów – trzymiesięczną darmową licencję na korzystanie z Pakietu Bezpieczeństwa INEA SAFE. Żeby ją otrzymać, wystarczy odpowiedzieć na kilka prostych pytań związanych z oferowaną przez INEA usługą.