Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

INEA to także dostawca Internetu światłowodowego, telewizji, telefonii oraz usług profesjonalnych dla biznesu i data center. Obecna jest w segmencie klientów indywidualnych, firm, jednostek samorządowych, szkół i instytucji. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2020 INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce.

1 lipca 2014

Infolinia INEA - nowe godziny

Uprzejmie informujemy o nowych godzinach funkcjonowania Infolinii INEA:

- od poniedziałku do piątku Infolinia jest czynna w godz. 8:00-21:00
- w soboty, niedziele i święta - w godz. 9:00-17:00 - dyżur techniczny

Przypominamy, iż w celu usprawnienia obsługi Abonentów, dla osób dzwoniących w sprawie płatności, pomocy technicznej, awarii i zgłoszeń usterek uruchomiliśmy Infolinię obsługową pod numerem tel. 61 226 66 66. Numer tel. 61 222 22 22 jest zarezerwowany dla osób dzwoniących w sprawie zamówienia usług INEA oraz informacji o produktach i promocjach.

Zapraszamy do kontaktu!

• 22 stycznia 2021

INEA DOSTAWCĄ NAJSZYBSZEGO INTERNETU W POLSCE W 2020 ROKU

Oferta oparta o symetryczny światłowód o wysokich przepustowościach, usługi świadczone z wykorzystaniem najlepszych technologii, testowanie nowych rozwiązań we współpracy ze światowymi partnerami. INEA nie zwalnia tempa i konsekwentnie realizuje strategię „dobrzy ludzie od Internetu”. Efektem wszystkich tych działań jest czwarte z rzędu zwycięstwo w ogólnym rankingu Speedtest.pl.
  • 25 listopada 2020

INEA TESTUJE TECHNOLOGIĘ 25G PON

INEA, lider otwartej infrastruktury światłowodowej oraz dostawca najszybszego Internetu w Polsce, testuje nową technologię 25G PON, która będzie dostępna komercyjnie w 2021 roku. Testy wykonane zostały we współpracy z Nokią, a INEA jest pierwszym operatorem w Europie i jednym z pierwszych na świecie, który przetestował technologię dostępową najnowszej generacji.