Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

INEA to także dostawca Internetu światłowodowego, telewizji, telefonii oraz usług profesjonalnych dla biznesu i data center. Obecna jest w segmencie klientów indywidualnych, firm, jednostek samorządowych, szkół i instytucji. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2020 INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce.

1 września 2014

Internet LTE w INEA

Ultraszybki Internet mobilny zawitał do INEA. Z technologii 4G LTE można już korzystać za 4,90 zł. Wyższą prędkość transmisji zyskają wszyscy Abonenci mobilnego Internetu!

LTE to większy komfort i swoboda korzystania z Internetu na co dzień. Następca dotychczasowej technologii 3G gwarantuje szybszą prędkość transferu, lepszą płynność i stabilność połączenia z Internetem i stale rosnący zasięg sieci.

Aby korzystać z technologii 4G LTE należy posiadać odpowiedni modem, telefon lub tablet, obsługujący LTE lub zamówić w INEA modem Huawei E3276. Dla Abonentów trzech usług INEA – telewizji, Internetu i telefonii – oferujemy Internet mobilny z 6 GB limitem transferu danych już za 4,90 zł.

Dwukrotnie zwiększy się również prędkość transmisji danych dla obecnych Abonentów mobilnego internetu INEA, korzystających z modemów 3G w technologii LTE.

• 22 stycznia 2021

INEA DOSTAWCĄ NAJSZYBSZEGO INTERNETU W POLSCE W 2020 ROKU

Oferta oparta o symetryczny światłowód o wysokich przepustowościach, usługi świadczone z wykorzystaniem najlepszych technologii, testowanie nowych rozwiązań we współpracy ze światowymi partnerami. INEA nie zwalnia tempa i konsekwentnie realizuje strategię „dobrzy ludzie od Internetu”. Efektem wszystkich tych działań jest czwarte z rzędu zwycięstwo w ogólnym rankingu Speedtest.pl.
  • 25 listopada 2020

INEA TESTUJE TECHNOLOGIĘ 25G PON

INEA, lider otwartej infrastruktury światłowodowej oraz dostawca najszybszego Internetu w Polsce, testuje nową technologię 25G PON, która będzie dostępna komercyjnie w 2021 roku. Testy wykonane zostały we współpracy z Nokią, a INEA jest pierwszym operatorem w Europie i jednym z pierwszych na świecie, który przetestował technologię dostępową najnowszej generacji.