10 września 2014

Kibicuj maratończykom na INEA Stadionie

Przyjdź na INEA Stadion zobaczyć, wesprzeć i dopingować maratończyków podczas 15. Poznań Maratonu. Czekają konkursy z nagrodami w Strefie Kibica i wiele innych atrakcji.

Wielkie areny imprez sportowych to wielkie atrakcje czekające na maratończyków na trasie. W tym roku INEA Stadion dołączył do zacnego grona stadionów olimpijskich w Amsterdamie, Atenach, czy Sztokholmie. Ty też możesz tam być.

III Trybuna czeka na kibiców
Ponad 7 tysięcy maratończyków pokona trasę, na której stoi INEA Stadion. Biegacze przebiegną po płycie głównej, a na III Trybunie - Trybunie Czapczyka zasiądą kibice. W Strefie Kibica na INEA Stadionie nie zabraknie konkursów z nagrodami. Najbliżej maratończyków będą tancerki grupy Kolejorz Girls. Tym razem bez choreografii, ale z tradycyjnym pięknym uśmiechem i pomponami przywitają biegaczy na 6. kilometrze trasy.

Strefa Kibica otwarta od 8:30
INEA Stadion znajduje się na 6. kilometrze trasy 15. Poznań Maratonu. Strefa Kibica będzie otwarta w godz. 8:30-10:30. Elita biegaczy pojawi się na stadionie już kilkanaście minut po starcie biegu, który nastąpi o 9:00. Pozostali maratończycy będą dołączać z upływem czasu, a ostatni opuszczą arenę UEFA Euro 2012 prawdopodobnie około 10:00. Bądź z nami w najbliższą niedzielę i dopinguj biegaczy, którzy po raz pierwszy w historii pojawią się przy Bułgarskiej!

Jak dojadę na INEA Stadion?
Od rana, w dzień maratonu, na stadion najlepiej wybierz się tramwajem - linie 6, 13 i 15 będą kursować objazdem przez Hetmańską i Głogowską, ale dojeżdżają na INEA Stadion bez zmian według rozkładu niedzielnego.
Uwaga! W dzień maratonu sporo linii autobusów ma zmienione trasy. Stosunkowo blisko stadionu, bo na przystanku przy ul. Ściegiennego zatrzymują się autobusy 45, 64, 69 i 79. Na czas trwania Maratonu w rejonie Grunwaldu jest zawieszone kursowanie linii nr 63.

Jeśli wybierasz się samochodem, koniecznie sprawdź trasę maratonu na stronie marathon.poznan.pl i umiejscowienie śluz, które znajdują się trasie. Pamiętaj, że m.in. ulica Ptasia jest wyłączona z ruch.