7 kwietnia 2018

NAGRODA SIGNUM CARITATIS W KATGORII „WSPÓŁPRACA” DLA INEA

W sobotę (07.04.2018 r.) podczas X Gali Banku Miłosierdzia organizowanej przez Caritas Archidiecezji Poznańskiej wręczono statuetki „Signum Caritatis” oraz okolicznościowe wyróżnienia. INEA otrzymała nagrodę w kategorii „Współpraca”. Statuetkę odebrał Janusz Kosiński, Prezes Zarządu INEA S.A.

Nie tylko w biznesie, ale także w działaniach niekomercyjnych warto polegać na zaufanych i sprawdzonych partnerach. INEA to operator oferujący najnowocześniejsze obecnie na rynku internetowe usługi światłowodowe, ale też telewizję oraz telefonię mobilną i stacjonarną. Marka obsługuje blisko 250 tys. gospodarstw domowych w Wielkopolsce. Współpracuje także ze szkołami, domami pomocy społecznej, bibliotekami oraz jednostkami samorządu terytorialnego.

Już od blisko 8 lat z usług INEA korzysta także poznański Caritas, m.in. główna siedziba znajdująca się na poznańskiej Wildzie. Z nią też połączony jest nowopowstały Dom Dziecka w Lesznie. Otwarcie jego nowej siedziby odbędzie się w poniedziałek 09.04.2018 r. Dzięki INEA wychowankowie będą mogli korzystać z szybkiego internetu oraz telewizji, a o ich bezpieczeństwo zadba monitoring całego budynku. Przykładem współpracy z Caritas jest również aplikacja Drogowskaz, która działa dzięki usługom Data Center oferowanym przez INEA.

INEA współpracuje także z Archidiecezją Poznańską, określając się mianem jej „Partnera Technologicznego”. Jednym z flagowych przykładów tej współpracy jest budynek kurii na Ostrowie Tumskim, który to został podłączony do sieci światłowodowej w zaledwie dwa dni.