Obsługa Pomoc

Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

INEA to dostawca Internetu światłowodowego, telewizji, telefonii oraz usług profesjonalnych dla biznesu i data center. Obecna jest w segmencie klientów indywidualnych, firm, jednostek samorządowych, szkół i instytucji. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2021 INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce.

Z usług INEA korzysta obecnie blisko 300 000 klientów indywidualnych oraz prawie 3000 szkół.

6 grudnia 2016

Najszybszy Internet w Polsce? Tylko od INEA

Portal Speedtest.pl ogłosił wyniki listopadowego rankingu, w którym INEA znalazła się na pierwszym miejscu wśród dostawców najszybszego Internetu w Polsce. Rezultaty testów przeprowadzonych w listopadzie pokazują, że INEA jest liderem wśród operatorów świadczących usługi światłowodowe.

Portal Speedtest.pl to platforma, która umożliwia pomiar wydajności łączy internetowych
w urządzeniach. Na podstawie testów dokonywanych przez internautów Speedtest.pl co miesiąc prezentuje ranking operatorów, których średnia prędkość połączeń okazała się najwyższa.

W listopadzie najszybszy Internet w Polsce oferowała INEA. – Wśród dostawców Internetu światłowodowego jesteśmy liderem w Wielkopolsce, do czego dążyliśmy przez ostatnie lata. Wynik uzyskany w rankingu Speedtest.pl bardzo nas cieszy, ponieważ pokazuje, że nasza oferta daje Wielkopolanom możliwość korzystania z najszybszego Internetu w całym kraju – mówi Jarosław Pijanowski, Członek Zarządu INEA ds. Marketingu i Sprzedaży.

• 13 kwietnia 2022

FESTIWAL NAJLEPSZYCH OFERT. NOWA KAMPANIA INEA

Najszybszy Internet w Polsce, rewolucyjna telewizja HIWAY 4K z ponad 200 kanałami i paczkami kanałów bez przywiązania lub niekwestionowany hit czerwonego dywanu... telefonia komórkowa od 14,90 zł miesięcznie. To tylko niektóre z gwiazd nadchodzącego Festiwalu Najlepszych Ofert w INEA.
  • 8 lutego 2022

DZIEŃ BEZPIECZNEGO INTERNETU. DARMOWY PAKIET BEZPIECZEŃSTWA DLA KLIENTÓW INEA.

Z okazji Dnia Bezpiecznego Internetu INEA przygotowała niespodziankę dla swoich klientów – trzymiesięczną darmową licencję na korzystanie z Pakietu Bezpieczeństwa INEA SAFE. Żeby ją otrzymać, wystarczy odpowiedzieć na kilka prostych pytań związanych z oferowaną przez INEA usługą.