Obsługa Pomoc

Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

INEA to dostawca Internetu światłowodowego, telewizji, telefonii oraz usług profesjonalnych dla biznesu i data center. Obecna jest w segmencie klientów indywidualnych, firm, jednostek samorządowych, szkół i instytucji. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2021 INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce.

Z usług INEA korzysta obecnie blisko 300 000 klientów indywidualnych oraz prawie 3000 szkół.

6 grudnia 2016

Najszybszy Internet w Polsce? Tylko od INEA

Portal Speedtest.pl ogłosił wyniki listopadowego rankingu, w którym INEA znalazła się na pierwszym miejscu wśród dostawców najszybszego Internetu w Polsce. Rezultaty testów przeprowadzonych w listopadzie pokazują, że INEA jest liderem wśród operatorów świadczących usługi światłowodowe.

Portal Speedtest.pl to platforma, która umożliwia pomiar wydajności łączy internetowych
w urządzeniach. Na podstawie testów dokonywanych przez internautów Speedtest.pl co miesiąc prezentuje ranking operatorów, których średnia prędkość połączeń okazała się najwyższa.

W listopadzie najszybszy Internet w Polsce oferowała INEA. – Wśród dostawców Internetu światłowodowego jesteśmy liderem w Wielkopolsce, do czego dążyliśmy przez ostatnie lata. Wynik uzyskany w rankingu Speedtest.pl bardzo nas cieszy, ponieważ pokazuje, że nasza oferta daje Wielkopolanom możliwość korzystania z najszybszego Internetu w całym kraju – mówi Jarosław Pijanowski, Członek Zarządu INEA ds. Marketingu i Sprzedaży.

• 24 sierpnia 2022

INEA SIMRACING – zmagania dla wszystkich miłośników gier wyścigowych

INEA od lat stawia na szybki, symetryczny Internet. Dlatego też jej oferta usług jest często wybierana przez graczy, dla których ważna jest przede wszystkim szybkość i stabilność łącza, jaką daje Internet światłowodowy. Teraz dostawca rozpoczyna akcję skierowaną do wszystkich fanów gier wyścigowych – INEA SIMRACING.
  • 13 kwietnia 2022

FESTIWAL NAJLEPSZYCH OFERT. NOWA KAMPANIA INEA

Najszybszy Internet w Polsce, rewolucyjna telewizja HIWAY 4K z ponad 200 kanałami i paczkami kanałów bez przywiązania lub niekwestionowany hit czerwonego dywanu... telefonia komórkowa od 14,90 zł miesięcznie. To tylko niektóre z gwiazd nadchodzącego Festiwalu Najlepszych Ofert w INEA.