1 sierpnia 2016

NOWE KANAŁY W TELEWIZJI INEA

Abonenci INEA już niedługo będą mogli oglądać jeszcze więcej znakomitych seriali oraz wciągających dokumentów. Drugiego sierpnia br. operator uruchomi cztery nowe dokumentalno-rozrywkowe kanały z portfolio firmy A+E Networks: HISTORY, HISTORY HD, H2 HD oraz Lifetime! To nie koniec niespodzianek: do końca sierpnia wszyscy abonenci pakietu Standard HD będą mogli cieszyć się dostępem do kanału H2 HD w ramach okna otwartego!

Kanał HISTORY będzie dostępny dla pakietów Standard SD, Standard HD i Super HD na pozycji 600. HISTORY HD obejrzą abonenci pakietów Standard HD i Super HD pod numerem 555, a Lifetime HD  i H2 HD będą dostępne w pakiecie Super HD odpowiednio na pozycjach numer 444 i 556.

Rozpoczęcie współpracy z siecią INEA to kolejny kamień milowy dla naszego biznesu w Polsce. Jestem przekonana, że dzięki tej współpracy zyskamy nowych, wiernych widzów nie tylko w Poznaniu, ale także w całej Wielkopolsce. W kolejnych miesiącach przygotowaliśmy zróżnicowaną ofertę programową, która z pewnością zainteresuje abonentów sieci INEA - mówi Izabella Wiley, Dyrektor Generalna w A+E Networks Poland.

Również Tomasz Zmyślny – Dyrektor Marketingu w INEA komentuje: Jesteśmy bardzo zadowoleni, że do oferty programowej INEA możemy dodać kanały A+E Networks. Z pewnością  wzbogacają one naszą ofertę. Jesteśmy też przekonani, że nowe programy docenią nasi abonenci.

Abonenci INEA już w sierpniu zobaczą m.in. następujące serie:

1. Wielkie poszukiwania małych domów

Seria 2 – od 1 sierpnia na Lifetime

W nowej serii programu śledzimy poczynania agentów nieruchomości poma­gających parom znaleźć idealny domek niewielkich rozmiarów. Od całoroczne­go domu w Górach Skalistych po domek letniskowy na Florydzie. Potencjalni nabywcy zobaczą trzy różne miejsca do zamieszkania i zdecydują, które odpo­wiada im najbardziej. Trzynaście półgodzinnych odcinków ukazuje polowanie na zupełnie nowy, wymarzony dom, który mimo niewielkich rozmiarów zapew­nia świetne warunki do życia.

2. Piraci

Seria 2 – od 2 sierpnia na HISTORY

Wielokrotnie nagradzany serial Piraci po raz kolejny zagości na antenie HISTORY. Akcja rozgrywa się w brutalnym XVIII wieku, złotej erze piractwa, a druga seria opisuje dalsze perypetie załogi, która w poszukiwaniu upragnionego złota musi stawić czoło hiszpańskiej armadzie

3. Starożytni kosmici

Seria 8 – od 16 sierpnia na H2

Program Starożytni kosmici bada 75 milionów lat dowodów na obecność obcych istot na Ziemi – począwszy od ery dinozaurów, przez starożytny Egipt, po niebo nad pustynią w Nevadzie w czasach teraźniejszych. Prastare malowidła na ścianach jaskiń, przypominająca asfalt substancja niewiadomego pochodzenia, którą znaleźć można w egipskich piramidach oraz roboty, których korzenie sięgają czasów antycznej Grecji i Egiptu. To tylko kilka tematów poruszonych w ósmej serii.