Karolina Pawlik, Manager ds. PR, e-mail: karolina.pawlik@inea.com.pl

INEA to lider usług telekomunikacyjnych w Wielkopolsce. Firma jest operatorem otwartej infrastruktury światłowodowej. Obecna jest także w segmencie klientów indywidualnych, usług dla firm, jednostek samorządu terytorialnego oraz szkół. INEA dostarcza usługi hurtowe oraz Internetu szerokopasmowego, telewizji, telefonii, usługi profesjonalne dla biznesu i data center. Dzięki realizowanym inwestycjom operator jest jednym z liderów w zakresie infrastruktury światłowodowej w Polsce. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2019, INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce. INEA jest także laureatem wielu nagród, w tym, jako jedyna polska firma, prestiżowej nagrody FTTH Council Europe, za działania na rzecz rozbudowy sieci dostępowych w technologii FTTH. Od 2018 roku w ofercie INEA dostępny jest najszybszy Internet w Unii Europejskiej – symetryczne łącze FTTH 10 Gb/s.

2 lipca 2018

NOWY KANAŁ W OFERCIE INEA – LECH TV ZMIENIA SIĘ W INEA STADION

W związku z zakończeniem współpracy INEA z KKS Lech Poznań, kanał klubowy Lech TV zmienił swoją nazwę na INEA stadion. Program nadal będzie miał sportowy format, ale jego tematyka skupi się wokół najważniejszych, lokalnych wydarzeń sportowych.

30 czerwca 2018 roku wygasła umowa między INEA a KKS Lech Poznań, na mocy której INEA produkowała pierwszą w Polsce telewizję klubową – Lech TV. W związku z tym, operator przygotował dla swoich klientów nową odsłonę tego kanału, program INEA stadion.

INEA stadion to propozycja dla naszych klientów, którzy są nie tylko kibicami poznańskiego Kolejorza, ale dopingują także lokalne drużyny sportowe. W ramówce pojawią się więc m.in. mecze żużlowe, relacje z masowych imprez biegowych czy też rowerowych – komentuje uruchomienie nowego kanału Michał Bartkowiak, Członek Zarządu INEA S.A.

Kanał INEA stadion jest dostępny w ofercie INEA od 1 lipca. Za jego produkcję odpowiada, należąca do Grupy INEA, spółka WTK, będąca jednocześnie producentem kanału WTK oraz właścicielem portalu epoznan.pl.

• 26 marca 2020

ZMIANY W ZARZĄDZIE INEA

Eugeniusz Grzybek, współtwórca INEA, podjął decyzję o rezygnacji z pełnienia funkcji Członka Zarządu spółki. Pozostanie w niej jednak obecny, służąc wsparciem i wiedzą merytoryczną. Zarząd INEA tworzyć będą: Michał Bartkowiak oraz Marta Wojciechowska i Piotr Sujecki.
  • 19 marca 2020

INEA UDOSTĘPNIA ZA 1 ZŁ APLIKACJĘ MOBILNĄ UMOŻLIWIAJĄCĄ INFORMOWANIE MIESZKAŃCÓW MIAST O ZAGROŻENIACH.

Hello City Alert to moduł aplikacji smart city, dostępny dla wszystkich miejscowości w Polsce. Dzięki niemu mieszkańcy mogą być na bieżąco informowani o aktualnych wydarzeniach, podejmowanych działaniach czy zbliżających się zagrożeniach.