Karolina Pawlik, Manager ds. PR, e-mail: karolina.pawlik@inea.com.pl

2 lipca 2018

NOWY KANAŁ W OFERCIE INEA – LECH TV ZMIENIA SIĘ W INEA STADION

W związku z zakończeniem współpracy INEA z KKS Lech Poznań, kanał klubowy Lech TV zmienił swoją nazwę na INEA stadion. Program nadal będzie miał sportowy format, ale jego tematyka skupi się wokół najważniejszych, lokalnych wydarzeń sportowych.

30 czerwca 2018 roku wygasła umowa między INEA a KKS Lech Poznań, na mocy której INEA produkowała pierwszą w Polsce telewizję klubową – Lech TV. W związku z tym, operator przygotował dla swoich klientów nową odsłonę tego kanału, program INEA stadion.

INEA stadion to propozycja dla naszych klientów, którzy są nie tylko kibicami poznańskiego Kolejorza, ale dopingują także lokalne drużyny sportowe. W ramówce pojawią się więc m.in. mecze żużlowe, relacje z masowych imprez biegowych czy też rowerowych – komentuje uruchomienie nowego kanału Michał Bartkowiak, Członek Zarządu INEA S.A.

Kanał INEA stadion jest dostępny w ofercie INEA od 1 lipca. Za jego produkcję odpowiada, należąca do Grupy INEA, spółka WTK, będąca jednocześnie producentem kanału WTK oraz właścicielem portalu epoznan.pl.

• 12 października 2018

The fastest Internet in the world already in Poland

INEA, the leader in telecommunication services in the Poland’s Wielkopolska Province, has introduced to its offer the fastest Internet connection in the world for individual customers. Symmetrical fibre-optic cable with data transmission speed up to 10 Gb/s from now on is available to the residents of Poznań. Therefore, Poland joins the group of only a few countries in the world offering such a fast Internet connection for individual customers.
  • 12 października 2018

Najszybszy na świecie Internet już w Polsce

INEA, lider usług telekomunikacyjnych w Wielkopolsce, wprowadziła do swojej oferty najszybsze łącze Internetowe na świecie dla klientów indywidualnych. Symetryczny światłowód o prędkości przesyłu danych do 10 Gb/s od dziś dostępny jest dla mieszkańców Poznania. Tym samym Polska dołącza do grona zaledwie kilku miejsc na świecie oferujących tak szybki Internet dla klientów indywidulanych.