2 lipca 2018

NOWY KANAŁ W OFERCIE INEA – LECH TV ZMIENIA SIĘ W INEA STADION

W związku z zakończeniem współpracy INEA z KKS Lech Poznań, kanał klubowy Lech TV zmienił swoją nazwę na INEA stadion. Program nadal będzie miał sportowy format, ale jego tematyka skupi się wokół najważniejszych, lokalnych wydarzeń sportowych.

30 czerwca 2018 roku wygasła umowa między INEA a KKS Lech Poznań, na mocy której INEA produkowała pierwszą w Polsce telewizję klubową – Lech TV. W związku z tym, operator przygotował dla swoich klientów nową odsłonę tego kanału, program INEA stadion.

INEA stadion to propozycja dla naszych klientów, którzy są nie tylko kibicami poznańskiego Kolejorza, ale dopingują także lokalne drużyny sportowe. W ramówce pojawią się więc m.in. mecze żużlowe, relacje z masowych imprez biegowych czy też rowerowych – komentuje uruchomienie nowego kanału Michał Bartkowiak, Członek Zarządu INEA S.A.

Kanał INEA stadion jest dostępny w ofercie INEA od 1 lipca. Za jego produkcję odpowiada, należąca do Grupy INEA, spółka WTK, będąca jednocześnie producentem kanału WTK oraz właścicielem portalu epoznan.pl.