29 września 2016

NOWY SERIAL HBO WESTWORLD DLA KLIENTÓW INEA

Już w najbliższy poniedziałek 3 października abonenci operatora INEA, którzy mają dostęp do kanału HBO oraz HBO GO, będą mieli szansę obejrzeć premierę znakomitego serialu Westworld. W nowej produkcji HBO występują hollywoodzkie gwiazdy takie jak: Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton oraz Jeffrey Wright.

Premiera nowego serialu HBO Westworld odbędzie się w poniedziałek, 3 października o godz. 3.00 w nocy w HBO, równolegle z premierą amerykańską. Kolejna emisja w HBO odbędzie się o godz. 20.10, a powtórka w HBO3 o godz. 21.30. Serial będzie również dostępny w HBO GO.

Dziesięcioodcinkowy serial HBO Westworld to mroczna odyseja o narodzinach sztucznej inteligencji i ewolucji grzechu. To opowieść o świecie, w którym każdy człowiek może zrealizować nawet najbardziej wyrafinowane fantazje.

Twórcami serialu są Jonathan Nolan (Interstellar, Mroczny Rycerz, Impersonalni) oraz Lisa Joy (Gdzie pachną stokrotki, Tożsamość szpiega), którzy pełnią także obowiązki producentów wykonawczych i scenarzystów. Nolan jest także reżyserem serialu. Produkcja powstała na podstawie filmu Świat Dzikiego Zachodu z 1973 roku w reżyserii i ze scenariuszem Michaela Crichtona.

Bazując na niezwykle sugestywnym filmie z 1973 roku, zależało nam, by postawić pytanie, czy człowiek żyjący w odrealnionym świecie, w którym może robić wszystko, czego tylko zapragnie, może poznać prawdę o sobie, której nie chciałby znać – powiedział Jonathan Nolan.

Chcieliśmy dowiedzieć się, co znaczy być człowiekiem, patrząc z zewnątrz – także oczyma obdarzonych sztuczną inteligencją androidów, które są największą atrakcją parku. To także rozważania o sumieniu, będącym zarówno błogosławieństwem, jak i ciężarem. Wszystkie te wątki zostały mistrzowsko oddane przez wspaniałych aktorów - dodaje scenarzystka i producentka wykonawcza Lisa Joy.

W głównych rolach w serialu Westworld występują Anthony Hopkins (nagrodzony Oscarem za rolę Hannibala Lectera w thrillerze Milczenie owiec, nominowany do nagrody Akademii Filmowej za role w dramatach Okruchy dnia, Nixon i Amistad), Ed Harris (zdobywca dwóch Złotych Globów, nominowany do Oscara za role w obrazach Pollock i Apollo 13), Evan Rachel Wood (nominowana do Złotego Globu za serial Trzynastka oraz do nagrody Emmy i Złotego Globu za miniserial HBO Mildred Pierce), James Marsden (filmy z serii X-Men), Thandie Newton (Miasto gniewu, Mission: Impossible II) oraz Jeffrey Wright (film HBO Nominacja, zdobywca nagrody Emmy i Złotego Globu za rolę w miniserialu HBO Anioły w Ameryce).