Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

INEA to także dostawca Internetu światłowodowego, telewizji, telefonii oraz usług profesjonalnych dla biznesu i data center. Obecna jest w segmencie klientów indywidualnych, firm, jednostek samorządowych, szkół i instytucji. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2020 INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce.

22 sierpnia 2014

Poznański Maraton na smartfonach

INEA jako Partner poznańskiego Maratonu, który odbędzie się 12 października br., przygotowała bezpłatną aplikację mobilną "Poznań Maraton". Działa na urządzeniach z systemem iOS i Android. Zapraszamy do pobierania!!!

Aplikacja na system Android: Google Play
Aplikacja na iPhone: iTunes

W aplikacji „Poznań Maraton” można zapoznać się z trasą 15. maratonu, która po raz pierwszy w historii przebiega przez poznański INEA Stadion. Pomocne dla biegaczy mogą być plany treningowe i kalkulator międzyczasów, który obliczy czas i tempo biegu. Przed zawodami w aplikacji pojawią się informacje o strefach kibica, rozmieszczenie kapel dopingujących i punktów odżywczych. Dzięki niej kibice będą mogli śledzić zawodników w trakcie wyścigu i sprawdzić ich czas na 10,20,30,40 kilometrze.

- Sporo biegaczy na co dzień korzysta z aplikacji mobilnych, jednak specjalne rozwiązania dla uczestników największych wydarzeń to coś zupełnie innego. Udostępniają je organizatorzy takich znanych światowych maratonów, jak ten w Berlinie czy Nowym Yorku. Cieszy nas, że teraz my możemy zaoferować nowy kanał dostępu do wszystkich informacji i nie tylko również uczestnikom naszego maratonu – mówi Łukasz Miadziołko, Dyrektor Maratonu.

Trasa poznańskiego Maratonu po raz pierwszy w tym roku przebiega przez INEA Stadion.

- Po rozrywkowej aplikacji Spothunter i aplikacji z tego roku umożliwiającej dostęp do telewizji przez smartfona, INEA z przyjemnością włączyła się w poznański maraton i zaoferowała jego uczestnikom nową jakość – mobilne rozwiązanie, które pozwoli odkrywać maraton na nowo. Aplikację mogą wykorzystywać biegacze i kibice, a jej przydatność zdecydowanie wykracza poza najbliższe jubileuszowe wydarzenie – mówi Michał Korzeniewski, Dyrektor ds. Rozwoju INEA.

Życzymy miłego użytkowania!

• 22 stycznia 2021

INEA DOSTAWCĄ NAJSZYBSZEGO INTERNETU W POLSCE W 2020 ROKU

Oferta oparta o symetryczny światłowód o wysokich przepustowościach, usługi świadczone z wykorzystaniem najlepszych technologii, testowanie nowych rozwiązań we współpracy ze światowymi partnerami. INEA nie zwalnia tempa i konsekwentnie realizuje strategię „dobrzy ludzie od Internetu”. Efektem wszystkich tych działań jest czwarte z rzędu zwycięstwo w ogólnym rankingu Speedtest.pl.
  • 25 listopada 2020

INEA TESTUJE TECHNOLOGIĘ 25G PON

INEA, lider otwartej infrastruktury światłowodowej oraz dostawca najszybszego Internetu w Polsce, testuje nową technologię 25G PON, która będzie dostępna komercyjnie w 2021 roku. Testy wykonane zostały we współpracy z Nokią, a INEA jest pierwszym operatorem w Europie i jednym z pierwszych na świecie, który przetestował technologię dostępową najnowszej generacji.