25 maja 2020

W przedłużającym się czasie epidemii, w którym nie funkcjonują instytucje kultury, INEA wspiera działanie jednego z poznańskich teatrów. Firma wykupiła wszystkie bilety na spektakl Teatru Muzycznego „Księga Dżungli”. Ponad 400 biletów przekazanych zostanie wychowankom domów dziecka.

- Cały czas obserwujemy to, co się dzieje i z wielkim zainteresowaniem śledzimy przede wszystkim to, jak w tej sytuacji radzi sobie lokalny biznes czy instytucje. Decyzja o wykupieniu spektaklu jest naszą reakcją i formą wsparcia dla instytucji, które nie są w centrum zainteresowania, gdzie często nie jest kierowana jakakolwiek pomoc. Wierzymy, że uda nam się wywołać uśmiech na twarzach nie tylko samych aktorów, ale przede wszystkim dzieci, które wezmą udział w przedstawieniu – komentuje Michał Bartkowiak, Prezes INEA S.A.

- Cieszymy się, że dzięki inicjatywie podjętej przez INEA S.A., nasza widownia wypełni się małymi widzami, którym zafundujemy czas pełen wrażeń, a nasz Teatr otrzyma tak cenne w obecnej sytuacji, finansowe wsparcie. Od długiego czasu stawiamy na współpracę kultury z biznesem i jesteśmy przekonani, że działania takie, jak to, mogą tylko umocnić i rozwinąć tę relację oraz zainspirują inne podmioty do współpracy z nami – komentuje Przemysław Kieliszewski, Dyrektor Teatru Muzycznego w Poznaniu.

Spektakl odbędzie się, gdy tylko przywrócone zostanie normalne funkcjonowanie Teatru Muzycznego w Poznaniu.

• 10 kwietnia 2020

INEA POKAZUJE INTERNET Z DOBREJ STRONY

Czy muzeum może być wirtualne, czy kodowanie musi być trudne, czy strażak Sam ma poczucie humoru? Odpowiedzi na te pytania odnaleźć można na internetzdobrejstrony.pl Jest to przygotowany przez INEA katalog ciekawych stron internetowych, przeznaczonych dla uczniów i ich rodziców oraz nauczycieli.