Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

INEA to także dostawca Internetu światłowodowego, telewizji, telefonii oraz usług profesjonalnych dla biznesu i data center. Obecna jest w segmencie klientów indywidualnych, firm, jednostek samorządowych, szkół i instytucji. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2020 INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce.

25 maja 2020

W przedłużającym się czasie epidemii, w którym nie funkcjonują instytucje kultury, INEA wspiera działanie jednego z poznańskich teatrów. Firma wykupiła wszystkie bilety na spektakl Teatru Muzycznego „Księga Dżungli”. Ponad 400 biletów przekazanych zostanie wychowankom domów dziecka.

- Cały czas obserwujemy to, co się dzieje i z wielkim zainteresowaniem śledzimy przede wszystkim to, jak w tej sytuacji radzi sobie lokalny biznes czy instytucje. Decyzja o wykupieniu spektaklu jest naszą reakcją i formą wsparcia dla instytucji, które nie są w centrum zainteresowania, gdzie często nie jest kierowana jakakolwiek pomoc. Wierzymy, że uda nam się wywołać uśmiech na twarzach nie tylko samych aktorów, ale przede wszystkim dzieci, które wezmą udział w przedstawieniu – komentuje Michał Bartkowiak, Prezes INEA S.A.

- Cieszymy się, że dzięki inicjatywie podjętej przez INEA S.A., nasza widownia wypełni się małymi widzami, którym zafundujemy czas pełen wrażeń, a nasz Teatr otrzyma tak cenne w obecnej sytuacji, finansowe wsparcie. Od długiego czasu stawiamy na współpracę kultury z biznesem i jesteśmy przekonani, że działania takie, jak to, mogą tylko umocnić i rozwinąć tę relację oraz zainspirują inne podmioty do współpracy z nami – komentuje Przemysław Kieliszewski, Dyrektor Teatru Muzycznego w Poznaniu.

Spektakl odbędzie się, gdy tylko przywrócone zostanie normalne funkcjonowanie Teatru Muzycznego w Poznaniu.

• 1 kwietnia 2021

TY JESTEŚ SZEFEM. NOWA KAMPANIA INEA

Niebieski, wygodny fotel szefa, a w nim klienci, którym INEA oddaje stery i wsłuchuje się w ich potrzeby i oczekiwania to motyw przewodni nowej kampanii INEA – „Ty jesteś szefem”. Obejmie ona telewizję, radio oraz działania digitalowe.
  • 22 stycznia 2021

INEA DOSTAWCĄ NAJSZYBSZEGO INTERNETU W POLSCE W 2020 ROKU

Oferta oparta o symetryczny światłowód o wysokich przepustowościach, usługi świadczone z wykorzystaniem najlepszych technologii, testowanie nowych rozwiązań we współpracy ze światowymi partnerami. INEA nie zwalnia tempa i konsekwentnie realizuje strategię „dobrzy ludzie od Internetu”. Efektem wszystkich tych działań jest czwarte z rzędu zwycięstwo w ogólnym rankingu Speedtest.pl.