Obsługa Pomoc

Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

INEA to dostawca Internetu światłowodowego, telewizji, telefonii oraz usług profesjonalnych dla biznesu i data center. Obecna jest w segmencie klientów indywidualnych, firm, jednostek samorządowych, szkół i instytucji. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2020 INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce.

Z usług INEA korzysta obecnie blisko 300 000 klientów indywidualnych oraz prawie 3000 szkół.

25 maja 2020

W przedłużającym się czasie epidemii, w którym nie funkcjonują instytucje kultury, INEA wspiera działanie jednego z poznańskich teatrów. Firma wykupiła wszystkie bilety na spektakl Teatru Muzycznego „Księga Dżungli”. Ponad 400 biletów przekazanych zostanie wychowankom domów dziecka.

- Cały czas obserwujemy to, co się dzieje i z wielkim zainteresowaniem śledzimy przede wszystkim to, jak w tej sytuacji radzi sobie lokalny biznes czy instytucje. Decyzja o wykupieniu spektaklu jest naszą reakcją i formą wsparcia dla instytucji, które nie są w centrum zainteresowania, gdzie często nie jest kierowana jakakolwiek pomoc. Wierzymy, że uda nam się wywołać uśmiech na twarzach nie tylko samych aktorów, ale przede wszystkim dzieci, które wezmą udział w przedstawieniu – komentuje Michał Bartkowiak, Prezes INEA sp. z o.o.

- Cieszymy się, że dzięki inicjatywie podjętej przez INEA sp. z o.o., nasza widownia wypełni się małymi widzami, którym zafundujemy czas pełen wrażeń, a nasz Teatr otrzyma tak cenne w obecnej sytuacji, finansowe wsparcie. Od długiego czasu stawiamy na współpracę kultury z biznesem i jesteśmy przekonani, że działania takie, jak to, mogą tylko umocnić i rozwinąć tę relację oraz zainspirują inne podmioty do współpracy z nami – komentuje Przemysław Kieliszewski, Dyrektor Teatru Muzycznego w Poznaniu.

Spektakl odbędzie się, gdy tylko przywrócone zostanie normalne funkcjonowanie Teatru Muzycznego w Poznaniu.

• 12 stycznia 2022

INEA DOSTAWCĄ NAJSZYBSZEGO INTERNETU DOMOWEGO W POLSCE

Stabilny, szybki i przede wszystkim symetryczny Internet to dziś konieczność. Dlatego strategicznym celem INEA jest docieranie z usługami światłowodowymi do jak największej liczby klientów. Operator świadczy usługi w oparciu o najnowocześniejsze technologie światłowodowe, oferując najszybszy w Polsce, symetryczny Internet. Efektem konsekwentnej strategii operatora jest zwycięstwo w rankingu dostawców najszybszego Internetu domowego w Polsce według Speedtest.pl.
  • 25 października 2021

ROBERT BIEDRZYCKI NOWYM CFO INEA

Z dniem 25 października Robert Biedrzycki obejmuje funkcję CFO w INEA. Odpowiedzialny będzie za obszar finansowy spółki oraz transformację cyfrową organizacji.