Obsługa Pomoc

Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

INEA to dostawca Internetu światłowodowego, telewizji, telefonii oraz usług profesjonalnych dla biznesu i data center. Obecna jest w segmencie klientów indywidualnych, firm, jednostek samorządowych, szkół i instytucji. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2021 INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce.

Z usług INEA korzysta obecnie blisko 300 000 klientów indywidualnych oraz prawie 3000 szkół.

17 stycznia 2017

Projekt Wi-Fi 2.0 w INEA

W celu polepszenia jakości swoich usług INEA uruchomiła projekt Wi-Fi 2.0. Aktualnie w fazie testowej dostępny jest dla mieszkańców czterech lokalizacji: Goliny, Przeźmierowa, Krobi oraz Swarzędza.

Nowy projekt wdrożony przez INEA umożliwił uruchomienie w grudnia dostępu do Internetu
w technologii Wi-Fi w standardzie IEEE 802.11ac. Jest to standard kolejnej generacji sieci bezprzewodowych. Pozwala on na uzyskanie wyższych niż dotychczas przepływowości oraz dużo lepszej stabilności sygnału radiowego. A wszystko to dzięki zastosowaniu pasma o częstotliwości 5GHz.

Oferta w fazie testowej jest dostępna w czterech lokalizacjach: Golinie, Przeźmierowie, Krobi
i Swarzędzu. Możliwość uruchomienia usługi uzależniona jest od odległości lokalu od stacji nadawczej. – Chcemy podnosić jakość naszych usług, stąd wzięliśmy pod uwagę opinie naszych abonentów
i zdecydowaliśmy się na wdrożenie w INEA projektu Wi-Fi 2.0.
Mamy nadzieję, że ta oferta wychodzi naprzeciw oczekiwaniom klientów, a Wi-Fi 2.0. będziemy mogli rozszerzać na inne miejscowości.
– mówi Tomasz Zmyślny, Dyrektor Marketingu w INEA sp. z o.o.

Uruchomienie Internetu o przepływności 50 Mb/s w trybie punkt-wielopunkt możliwe jest
w promieniu 1-2 km od nadajnika, natomiast przepływność 150 Mb/s wymaga zastosowania trybu podłączenia punkt-punkt (dedykowane łącze radiowe dla Abonenta) pozawala to na uruchomienie usługi w odległości nawet do 10 km od nadajnika.

• 13 kwietnia 2022

FESTIWAL NAJLEPSZYCH OFERT. NOWA KAMPANIA INEA

Najszybszy Internet w Polsce, rewolucyjna telewizja HIWAY 4K z ponad 200 kanałami i paczkami kanałów bez przywiązania lub niekwestionowany hit czerwonego dywanu... telefonia komórkowa od 14,90 zł miesięcznie. To tylko niektóre z gwiazd nadchodzącego Festiwalu Najlepszych Ofert w INEA.
  • 8 lutego 2022

DZIEŃ BEZPIECZNEGO INTERNETU. DARMOWY PAKIET BEZPIECZEŃSTWA DLA KLIENTÓW INEA.

Z okazji Dnia Bezpiecznego Internetu INEA przygotowała niespodziankę dla swoich klientów – trzymiesięczną darmową licencję na korzystanie z Pakietu Bezpieczeństwa INEA SAFE. Żeby ją otrzymać, wystarczy odpowiedzieć na kilka prostych pytań związanych z oferowaną przez INEA usługą.