Obsługa Pomoc

Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

INEA to dostawca Internetu światłowodowego, telewizji, telefonii oraz usług profesjonalnych dla biznesu i data center. Obecna jest w segmencie klientów indywidualnych, firm, jednostek samorządowych, szkół i instytucji. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2021 INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce.

Z usług INEA korzysta obecnie blisko 300 000 klientów indywidualnych oraz prawie 3000 szkół.

25 października 2021

ROBERT BIEDRZYCKI NOWYM CFO INEA

Z dniem 25 października Robert Biedrzycki obejmuje funkcję CFO w INEA. Odpowiedzialny będzie za obszar finansowy spółki oraz transformację cyfrową organizacji.

Robert Biedrzycki dołącza do Zarządu INEA Sp. z o.o. obejmując funkcję CFO odpowiedzialnego za całokształt kwestii finansowych spółki oraz tzw. Digital Transformation. Robert Biedrzycki jest absolwentem Szkoły Głównej Handlowej, Wydziału Finansów i Bankowości. Swoje wcześniejsze doświadczenia w obszarze finansów zdobywał w takich firmach, jak: Avenga, Lagardere, Allegro Group czy Biomet.

- Dziękuję za zaufanie i cieszę się, że mogę dołączyć do organizacji na tak ważnym dla niej etapie. Przed nami nowe wyzwania i jeden, nadrzędny cel – dostarczanie szybkiego i niezawodnego Internetu światłowodowego oraz pozostałych usług INEA do jak największej grupy mieszkańców naszego kraju. Z przyjemnością będę wspierał spółkę w ich realizacji – komentuje Robert Biedrzycki, CFO INEA Sp. z o.o.

- Witamy Roberta na pokładzie. Jestem przekonany, że jego umiejętności i doświadczenie zawodowe jeszcze bardziej wzmocnią INEA i pomogą nam mierzyć się z nowymi wyzwaniami oraz osiągać kolejne sukcesy - mówi Maciej Piechociński, Prezes INEA Sp. z o.o.

• 24 sierpnia 2022

INEA SIMRACING – zmagania dla wszystkich miłośników gier wyścigowych

INEA od lat stawia na szybki, symetryczny Internet. Dlatego też jej oferta usług jest często wybierana przez graczy, dla których ważna jest przede wszystkim szybkość i stabilność łącza, jaką daje Internet światłowodowy. Teraz dostawca rozpoczyna akcję skierowaną do wszystkich fanów gier wyścigowych – INEA SIMRACING.
  • 13 kwietnia 2022

FESTIWAL NAJLEPSZYCH OFERT. NOWA KAMPANIA INEA

Najszybszy Internet w Polsce, rewolucyjna telewizja HIWAY 4K z ponad 200 kanałami i paczkami kanałów bez przywiązania lub niekwestionowany hit czerwonego dywanu... telefonia komórkowa od 14,90 zł miesięcznie. To tylko niektóre z gwiazd nadchodzącego Festiwalu Najlepszych Ofert w INEA.