Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

INEA to także dostawca Internetu światłowodowego, telewizji, telefonii oraz usług profesjonalnych dla biznesu i data center. Obecna jest w segmencie klientów indywidualnych, firm, jednostek samorządowych, szkół i instytucji. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2020 INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce.

1 kwietnia 2021

TY JESTEŚ SZEFEM. NOWA KAMPANIA INEA

Niebieski, wygodny fotel szefa, a w nim klienci, którym INEA oddaje stery i wsłuchuje się w ich potrzeby i oczekiwania to motyw przewodni nowej kampanii INEA – „Ty jesteś szefem”. Obejmie ona telewizję, radio oraz działania digitalowe.

Wystartowała właśnie nowa kampania reklamowa INEA, w której operator skupia się na klientach i ich potrzebach. Wszystkie kreacje łączy motyw przewodni – wygodny niebieski fotel, w którym zasiadają klienci INEA. Niezależnie od wieku czy preferencji, jako szefowie, mają oni decydujący głos co do oferty produktowej INEA. Dopełnieniem całej linii jest claim „Ty jesteś szefem”, który ma podkreślić ważną rolę klientów operatora.

Nowa kampania promuje najszybszy w Polsce Internet światłowodowy, telewizję HIWAY oraz usługi mobilne. Obejmie ona działania w lokalnych stacjach telewizyjnych, radiu i Internecie. W jej ramach powstało 6 spotów wideo, 4 spoty radiowe oraz kreacje digitalowe.

Od wielu lat podkreślamy to, jak ważni są dla nas nasi klienci. Mówiliśmy o tym już w 2017 roku, w kampanii „Dobrzy ludzie od Internetu”. Teraz idziemy o krok dalej, bo nasi klienci traktowani są przez nas jak szefowie. Tak naprawdę to dla nich każdego dnia pracuje w INEA kilkaset osób, które uważnie wsłuchują się w ich opinie i potrzeby. Nie jesteśmy niestety w stanie spełnić wszystkich, ale codziennie zastanawiamy się nad tym, co jeszcze możemy zmienić, by lepiej spełnić ich oczekiwania – komentuje nową kampanię Maciej Piechociński, INEA Strategic Business Unit Director.

Kampania powstała we współpracy z Visual Heads. Pomysł opracowany został przez Minima Advertising People.

• 22 stycznia 2021

INEA DOSTAWCĄ NAJSZYBSZEGO INTERNETU W POLSCE W 2020 ROKU

Oferta oparta o symetryczny światłowód o wysokich przepustowościach, usługi świadczone z wykorzystaniem najlepszych technologii, testowanie nowych rozwiązań we współpracy ze światowymi partnerami. INEA nie zwalnia tempa i konsekwentnie realizuje strategię „dobrzy ludzie od Internetu”. Efektem wszystkich tych działań jest czwarte z rzędu zwycięstwo w ogólnym rankingu Speedtest.pl.
  • 25 listopada 2020

INEA TESTUJE TECHNOLOGIĘ 25G PON

INEA, lider otwartej infrastruktury światłowodowej oraz dostawca najszybszego Internetu w Polsce, testuje nową technologię 25G PON, która będzie dostępna komercyjnie w 2021 roku. Testy wykonane zostały we współpracy z Nokią, a INEA jest pierwszym operatorem w Europie i jednym z pierwszych na świecie, który przetestował technologię dostępową najnowszej generacji.