10 października 2014

Udogodnienia dla osób niepełnosprawnych

Aby ułatwić korzystanie z usług telekomunikacyjnych osobom niepełnosprawnym, INEA wprowadza udogodnienia w obsłudze Klienta. Od dziś można pobrać z naszej strony dokumenty sprzedażowe, w których wykorzystano większą czcionkę i dodatkowe odstępy między liniami tekstów - mamy nadzieję, że te zmiany ułatwią korzystanie z dokumentów osobom niedowidzącym.

Ponadto, Klient na życzenie może również otrzymać dostosowane w podobny sposób dokumenty promocyjne. Przygotujemy i dostarczymy je drogą elektroniczną nie później niż w ciągu 30 dni. Na wsparcie naszych Konsultantów mogą liczyć również osoby niepełnosprawne odwiedzające Biura Obsługi Abonenta INEA. Konsultanci udzielą pomocy podczas wypełniania dokumentów, skonfigurują urządzenia oraz usługi głosowe, a także wyjaśnią wszelkie kwestie techniczne oraz sprzedażowe.

Już teraz w ofercie INEA są dostępne na zamówienie modele aparatów telefonicznych, których parametry dostosowano do potrzeb osób niedowidzących - przystosowano klawiaturę telefonu, dla osób osób słabosłyszących udostępniono wzmacniacz słuchawkowy oraz pętlę indukcyjną, a dla osób niepełnosprawnych ruchowo – możliwość szybkiego wybierania numeru.

W najbliższych miesiącach będziemy rozwijać zakres ułatwień dla osób niepełnosprawnych. Nasze Biura Obsługi Abonenta zostaną zmodernizowane tak, aby w możliwie najłatwiejszy sposób przedstawiać ofertę INEA osobom niepełnosprawnym, a w przyszłym roku do potrzeb osób niepełnosprawnych zostanie dostosowana strona internetowa INEA.