13 czerwca 2016

WIELKI FINAŁ INEA CUP JUŻ ZA NAMI

Szkoła Podstawowa nr 6 ze Śremu ma najlepszą piłkarską drużynę w Wielkopolsce. We wtorek 7 czerwca na boiskach treningowych przy INEA Stadionie odbył się finał  trwającego ponad 2 miesiące turnieju INEA CUP. Zespół ze Śremu zdobył tytuł Mistrza Wielkopolskiego Turnieju Orlika INEA CUP 2016 w kategorii piłka nożna.

Niewiele słabsza okazała się drużyna ze Szkoły Podstawowej nr 9 z Ostrowa Wielkopolskiego, która zdobyła srebrny medal. Poznaniacy ze Szkoły Podstawowej nr 60 uplasowali się natomiast na miejscu trzecim.

Podczas wtorkowego finału spotkały się również najlepsze, gimnazjalne drużyny streetballowe z całej Wielkopolski. Wśród chłopców pierwsze miejsce zajęła reprezentacja z Zespołu Szkół nr 2 w Pile. Zaciekła rywalizacja wśród dziewcząt zaowocowała zwycięstwem Gimnazjum nr 8 z Leszna. W otwartym turnieju siatkówki plażowej dziewcząt najlepsze okazały się natomiast zawodniczki z poznańskiego gimnazjum nr 5.

Siódma edycja Wielkopolskiego Turnieju Orlika zyskała nowe oblicze dzięki głównemu sponsorowi – firmie INEA, która od lat wspiera sport, a na co dzień dostarcza mieszkańcom Wielkopolski Internet, telefon oraz telewizję. Dzięki współpracy organizatora oraz sponsora finał INEA CUP udało się zrealizować na terenach  INEA Stadionu. Sponsor zadbał również o atrakcyjne nagrody: ufundował stroje piłkarskie, telefony komórkowe, torby treningowe, bidony, piłki z autografami całej drużyny Kolejorza, plakaty z podpisami biało-niebieskich oraz wiele innych.

Jesteśmy bardzo zadowoleni ze współpracy ze Szkolnym Związkiem Sportowym „Wielkopolska” oraz z Urzędem Marszałkowskim. Jako operator multimedialny zachęcamy młodzież, aby korzystała z komputerów, Internetu, ale zależy nam też na tym, aby dzieci aktywnie spędzały czas na świeżym powietrzu. INEA CUP to przede wszystkim świetna zabawa – mówi Renata Szwarc, Specjalista ds. PR z firmy INEA.

INEA od 3 lat jest sponsorem INEA Stadionu. Od wielu lat firma wspiera również drużynę Kolejorza, angażuje się też w takie wydarzenia sportowe jak biegi maratońskie.

INEA CUP INEA CUP