Obsługa Pomoc

Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

INEA to dostawca Internetu światłowodowego, telewizji, telefonii oraz usług profesjonalnych dla biznesu i data center. Obecna jest w segmencie klientów indywidualnych, firm, jednostek samorządowych, szkół i instytucji. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2021 INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce.

Z usług INEA korzysta obecnie blisko 300 000 klientów indywidualnych oraz prawie 3000 szkół.

23 sierpnia 2016

WIELKI INTERNET DLA WIELKOPOLAN

Dobra zmiana nastała dla wszystkich Wielkopolan. Tylko w INEA mogą otrzymać ofertę 1000+, która da im nie tylko najszybszy internet w Polsce (bo aż 1000 Mb/s), ale również wybrane usługi przez rok całkowicie za darmo.

Według raportu UKE 310 tys. Polaków korzysta z łączy światłowodowych, z tego prawie 11% stanowią abonenci INEA. Nowoczesna technologia przesyłania danych daje możliwość zaoferowania klientom najszybszego internetu w Polsce – bo aż 1000 Mb/s. Jest to prędkość, której nie oferuje żaden inny operator na rynku ogólnopolskim. Dodatkowo INEA zwiększa również upload (czyli szybkości wysyłania danych).

Operator znalazł więcej sposobów, aby przyciągnąć nowych klientów i proponuje roczną promocję, w ramach której abonent korzystający z dwóch lub trzech usług zapłaci tylko za jedną, a pozostałe otrzyma gratis.

Dla tych, którzy nie wyobrażają sobie wieczoru bez telewizji INEA oferuje nawet 226 kanałów, w tym 88 w jakości HD.

Dla INEA najważniejszy jest klient. Z naszych usług codziennie korzysta ponad pół miliona osób i to właśnie potrzeby naszych abonentów stoją za ofertowymi zmianami. Świat wokół nas idzie do przodu, branża telekomunikacyjna też dynamicznie się rozwija, dlatego cały czas szukamy sposobów, aby uatrakcyjniać naszą telewizyjną, internetową i telefoniczną ofertę – mówi Jarosław Pijanowski, Członek Zarządu ds. Marketingu Sprzedaży i Obsługi Klienta INEA. Jesteśmy dumni, że to operator z Wielkopolski ma najszybszy internet w kraju – kontynuuje Jarosław Pijanowski.

„Wielki INternet 1000+ dla Wielkopolan. Ze światłowodu!” - to big idea jesiennej kampanii. To właśnie dzięki INEA - tylko w Wielkopolsce, dla Wielkopolan dostępny jest Wielki INternet nawet 1000 mega. Nie z kosmosu – ze światłowodu. Dla każdego – na pierwsze dziecko, na studenta, na babcię z dziadkiem. Dla całej rodziny. I dla kota też ;)

Kampania reklamowa obejmie: outdoor, radio, internet (w tym media społecznościowe), TV (lokalna telewizja WTK i Lech TV) oraz działania BTL. W przygotowaniu kampanii pomogła agencja 23Heroes. Media zakupił dom mediowy ZenithOptimedia Group. Działania w mediach społecznościowych realizuje Get More Social.

Wielki Internet

• 13 kwietnia 2022

FESTIWAL NAJLEPSZYCH OFERT. NOWA KAMPANIA INEA

Najszybszy Internet w Polsce, rewolucyjna telewizja HIWAY 4K z ponad 200 kanałami i paczkami kanałów bez przywiązania lub niekwestionowany hit czerwonego dywanu... telefonia komórkowa od 14,90 zł miesięcznie. To tylko niektóre z gwiazd nadchodzącego Festiwalu Najlepszych Ofert w INEA.
  • 8 lutego 2022

DZIEŃ BEZPIECZNEGO INTERNETU. DARMOWY PAKIET BEZPIECZEŃSTWA DLA KLIENTÓW INEA.

Z okazji Dnia Bezpiecznego Internetu INEA przygotowała niespodziankę dla swoich klientów – trzymiesięczną darmową licencję na korzystanie z Pakietu Bezpieczeństwa INEA SAFE. Żeby ją otrzymać, wystarczy odpowiedzieć na kilka prostych pytań związanych z oferowaną przez INEA usługą.