Karolina Pawlik, Manager ds. PR, e-mail: karolina.pawlik@inea.com.pl

INEA to lider usług telekomunikacyjnych w Wielkopolsce. Firma jest operatorem otwartej infrastruktury światłowodowej. Obecna jest także w segmencie klientów indywidualnych, usług dla firm, jednostek samorządu terytorialnego oraz szkół. INEA dostarcza usługi hurtowe oraz Internetu szerokopasmowego, telewizji, telefonii, usługi profesjonalne dla biznesu i data center. Dzięki realizowanym inwestycjom operator jest jednym z liderów w zakresie infrastruktury światłowodowej w Polsce. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2019, INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce. INEA jest także laureatem wielu nagród, w tym, jako jedyna polska firma, prestiżowej nagrody FTTH Council Europe, za działania na rzecz rozbudowy sieci dostępowych w technologii FTTH. Od 2018 roku w ofercie INEA dostępny jest najszybszy Internet w Unii Europejskiej – symetryczne łącze FTTH 10 Gb/s.

18 czerwca 2018

WYGRAJ Z INEA 4:0. NOWA PROMOCJA OPERATORA DLA NOWYCH KLIENTÓW

Na czas Mistrzostw Świata w Piłce Nożnej 2018 INEA przygotowała specjalną ofertę dla wszystkich, którzy zakupią usługi operatora. Każdy nowy klient, który wybierze telewizję, internet lub telefon od INEA, będzie mógł korzystać z nich za darmo przez cztery miesiące.

Przed nami tygodnie pełne ekscytujących pojedynków i piłkarskich emocji. INEA przygotowała na ten czas specjalną ofertę dedykowaną nie tylko fanom sportowych wrażeń, ale wszystkim tym, którzy w czasie mundialu dołączą do grona klientów operatora. Każdy, kto zakupi usługi INEA, będzie mógł z nich korzystać za darmo przez cztery miesiące.

Oferta obowiązuje we wszystkich kanałach sprzedaży INEA – na inea.pl, przez infolinię oraz w salonach stacjonarnych i trwa do zakończenia Mistrzostw Świata w Piłce Nożnej 2018.

Promocja wspierana jest kampanią obejmującą działania reklamowe w radiu, mediach społecznościowych, online oraz ulotkami rozdawanymi w strefach kibica zlokalizowanych w przestrzeni miejskiej na terenie Poznania.

• 26 marca 2020

ZMIANY W ZARZĄDZIE INEA

Eugeniusz Grzybek, współtwórca INEA, podjął decyzję o rezygnacji z pełnienia funkcji Członka Zarządu spółki. Pozostanie w niej jednak obecny, służąc wsparciem i wiedzą merytoryczną. Zarząd INEA tworzyć będą: Michał Bartkowiak oraz Marta Wojciechowska i Piotr Sujecki.
  • 19 marca 2020

INEA UDOSTĘPNIA ZA 1 ZŁ APLIKACJĘ MOBILNĄ UMOŻLIWIAJĄCĄ INFORMOWANIE MIESZKAŃCÓW MIAST O ZAGROŻENIACH.

Hello City Alert to moduł aplikacji smart city, dostępny dla wszystkich miejscowości w Polsce. Dzięki niemu mieszkańcy mogą być na bieżąco informowani o aktualnych wydarzeniach, podejmowanych działaniach czy zbliżających się zagrożeniach.