Karolina Pawlik, Manager ds. PR, e-mail: karolina.pawlik@inea.com.pl

INEA to lider usług telekomunikacyjnych w Wielkopolsce. Firma jest operatorem otwartej infrastruktury światłowodowej. Obecna jest także w segmencie klientów indywidualnych, usług dla firm, jednostek samorządu terytorialnego oraz szkół. INEA dostarcza usługi hurtowe oraz Internetu szerokopasmowego, telewizji, telefonii, usługi profesjonalne dla biznesu i data center. Dzięki realizowanym inwestycjom operator jest jednym z liderów w zakresie infrastruktury światłowodowej w Polsce. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2019, INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce. INEA jest także laureatem wielu nagród, w tym, jako jedyna polska firma, prestiżowej nagrody FTTH Council Europe, za działania na rzecz rozbudowy sieci dostępowych w technologii FTTH. Od 2018 roku w ofercie INEA dostępny jest najszybszy Internet w Unii Europejskiej – symetryczne łącze FTTH 10 Gb/s.

29 czerwca 2018

ZAKOŃCZENIE WSPÓŁPRACY MIĘDZY INEA A KKS LECH POZNAŃ I MARCELIN MANAGEMENT

30 czerwca 2018 roku dobiega końca umowa, na mocy której INEA została sponsorem tytularnym stadionu przy ul. Bułgarskiej w Poznaniu oraz sponsorem premium KKS Lech Poznań. Dalsza współpraca nie będzie kontynuowana.

Chcielibyśmy podziękować INEA za wszystkie lata współpracy. Sponsoring KKS Lech Poznań obejmował kilka płaszczyzn i na każdej z nich INEA była dla nas zawsze pewnym i godnym zaufania partnerem – komentuje Karol Klimczak, Prezes Zarządu Lech Poznań.

Podpisana w czerwcu 2013 roku pięcioletnia umowa sponsoringowa zawierała pakiet świadczeń obejmujący nie tylko oznakowanie stadionu, ale też działania marketingowe oraz realizację dodatkowych, wspólnych projektów. W ramach tego zobowiązania INEA produkowała także pierwszą w Polsce telewizję klubową – Lech TV, a logo INEA widniało na koszulkach zawodników poznańskiego Kolejorza.

Jesteśmy dumni z tego, że przez 5 lat Stadion Miejski w Poznaniu nosił nazwę INEA Stadion. Cennym doświadczeniem była także produkcja telewizji klubowej Lech TV. Oba projekty dobiegają końca, ale nadal kibicujemy Lechowi i życzymy jak najlepszych wyników sportowych – mówi Janusz Kosiński, Prezes Zarządu INEA S.A.

• 26 marca 2020

ZMIANY W ZARZĄDZIE INEA

Eugeniusz Grzybek, współtwórca INEA, podjął decyzję o rezygnacji z pełnienia funkcji Członka Zarządu spółki. Pozostanie w niej jednak obecny, służąc wsparciem i wiedzą merytoryczną. Zarząd INEA tworzyć będą: Michał Bartkowiak oraz Marta Wojciechowska i Piotr Sujecki.
  • 19 marca 2020

INEA UDOSTĘPNIA ZA 1 ZŁ APLIKACJĘ MOBILNĄ UMOŻLIWIAJĄCĄ INFORMOWANIE MIESZKAŃCÓW MIAST O ZAGROŻENIACH.

Hello City Alert to moduł aplikacji smart city, dostępny dla wszystkich miejscowości w Polsce. Dzięki niemu mieszkańcy mogą być na bieżąco informowani o aktualnych wydarzeniach, podejmowanych działaniach czy zbliżających się zagrożeniach.