6 marca 2020

ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ I SMART CITY WEDŁUG INEA

Aplikacja mobilna Hello City to nowość w ofercie INEA skierowana przede wszystkim do jednostek samorządu terytorialnego. Jej podstawowym celem jest wspieranie cyfrowego rozwoju miast i miasteczek.

Oferta INEA skierowana do sektora jednostek samorządowych rozszerzyła się o aplikację mobilną Hello City. W pierwszej odsłonie jej funkcjonalności skupiają się przede wszystkim na możliwości dwukierunkowej komunikacji administracji lokalnej z mieszkańcami, informowaniu ich o bieżących i przyszłych wydarzeniach, ale też dzięki systemowi alertów i ostrzeżeń – o potencjalnych zagrożeniach w okolicy. Aplikacja umożliwia także promocję miejsc atrakcyjnych turystycznie, które warto odwiedzić, będąc w danym regionie. Mieszkańcy znajdą w niej również dane na temat obiektów użyteczności publicznej, instytucji, szkół, obiektów sportowych i kulturalnych. Dodatkowo dzięki integracji z urządzeniami IoT, Hello City umożliwia monitorowanie stanu powietrza, hałasu czy temperatury.

Od wielu lat współpracujemy z jednostkami samorządowymi, zapewniając im dostęp do nowoczesnych technologii. Dzięki temu wspieramy ich rozwój, usprawniamy funkcjonowanie i komunikację z otoczeniem. Teraz, za sprawą aplikacji Hello City, chcemy tę współpracę przenieść na jeszcze wyższy poziom. To wyjątkowy produkt, który jest wyrazem naszej dbałości o zrównoważony rozwój i chęci poprawy otoczenia, w którym żyjemy – komentuje wprowadzenie aplikacji Michał Bartkowiak, Prezes INEA S.A.

Aplikacja Hello City stworzona została nie tylko z myślą o mieszkańcach i samorządach. W jej ramach funkcjonuje także Hello City HUB, który umożliwi szybsze i sprawniejsze dostarczenie technologii oraz usług przez firmy, uczelnie, startupy i inne podmioty pracujące nad budową zrównoważonych miast przyszłości. INEA zapowiada dalszy rozwój aplikacji o funkcjonalności związane z technologią IoT, które będą wspierały progresywne miasta w ich dążeniu do integracji otoczenia w spójny cyfrowy ekosystem.

Więcej na temat aplikacji znaleźć można na stronie internetowej: www.hellocity.pl.