Obsługa Pomoc

Dziennikarzy oraz przedstawicieli mediów prosimy o kontakt mailowy: [email protected]

INEA to dostawca Internetu światłowodowego, telewizji, telefonii oraz usług profesjonalnych dla biznesu i data center. Obecna jest w segmencie klientów indywidualnych, firm, jednostek samorządowych, szkół i instytucji. Według rankingu głównego Speedtest.pl za lata 2017-2021 INEA to dostawca najszybszego Internetu w Polsce.

Z usług INEA korzysta obecnie blisko 300 000 klientów indywidualnych oraz prawie 3000 szkół.

6 marca 2020

ZRÓWNOWAŻONY ROZWÓJ I SMART CITY WEDŁUG INEA

Aplikacja mobilna Hello City to nowość w ofercie INEA skierowana przede wszystkim do jednostek samorządu terytorialnego. Jej podstawowym celem jest wspieranie cyfrowego rozwoju miast i miasteczek.

Oferta INEA skierowana do sektora jednostek samorządowych rozszerzyła się o aplikację mobilną Hello City. W pierwszej odsłonie jej funkcjonalności skupiają się przede wszystkim na możliwości dwukierunkowej komunikacji administracji lokalnej z mieszkańcami, informowaniu ich o bieżących i przyszłych wydarzeniach, ale też dzięki systemowi alertów i ostrzeżeń – o potencjalnych zagrożeniach w okolicy. Aplikacja umożliwia także promocję miejsc atrakcyjnych turystycznie, które warto odwiedzić, będąc w danym regionie. Mieszkańcy znajdą w niej również dane na temat obiektów użyteczności publicznej, instytucji, szkół, obiektów sportowych i kulturalnych. Dodatkowo dzięki integracji z urządzeniami IoT, Hello City umożliwia monitorowanie stanu powietrza, hałasu czy temperatury.

Od wielu lat współpracujemy z jednostkami samorządowymi, zapewniając im dostęp do nowoczesnych technologii. Dzięki temu wspieramy ich rozwój, usprawniamy funkcjonowanie i komunikację z otoczeniem. Teraz, za sprawą aplikacji Hello City, chcemy tę współpracę przenieść na jeszcze wyższy poziom. To wyjątkowy produkt, który jest wyrazem naszej dbałości o zrównoważony rozwój i chęci poprawy otoczenia, w którym żyjemy – komentuje wprowadzenie aplikacji Michał Bartkowiak, Prezes INEA sp. z o.o.

Aplikacja Hello City stworzona została nie tylko z myślą o mieszkańcach i samorządach. W jej ramach funkcjonuje także Hello City HUB, który umożliwi szybsze i sprawniejsze dostarczenie technologii oraz usług przez firmy, uczelnie, startupy i inne podmioty pracujące nad budową zrównoważonych miast przyszłości. INEA zapowiada dalszy rozwój aplikacji o funkcjonalności związane z technologią IoT, które będą wspierały progresywne miasta w ich dążeniu do integracji otoczenia w spójny cyfrowy ekosystem.

Więcej na temat aplikacji znaleźć można na stronie internetowej: www.hellocity.pl.

• 13 kwietnia 2022

FESTIWAL NAJLEPSZYCH OFERT. NOWA KAMPANIA INEA

Najszybszy Internet w Polsce, rewolucyjna telewizja HIWAY 4K z ponad 200 kanałami i paczkami kanałów bez przywiązania lub niekwestionowany hit czerwonego dywanu... telefonia komórkowa od 14,90 zł miesięcznie. To tylko niektóre z gwiazd nadchodzącego Festiwalu Najlepszych Ofert w INEA.
  • 8 lutego 2022

DZIEŃ BEZPIECZNEGO INTERNETU. DARMOWY PAKIET BEZPIECZEŃSTWA DLA KLIENTÓW INEA.

Z okazji Dnia Bezpiecznego Internetu INEA przygotowała niespodziankę dla swoich klientów – trzymiesięczną darmową licencję na korzystanie z Pakietu Bezpieczeństwa INEA SAFE. Żeby ją otrzymać, wystarczy odpowiedzieć na kilka prostych pytań związanych z oferowaną przez INEA usługą.