Obsługa

Klauzula Informacyjna

Szanowni Państwo,

Zgodnie z art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), zwanego dalej: „RODO” informujemy, iż:

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest INEA spółka akcyjna z siedzibą w Poznaniu, przy ul. Klaudyny Potockiej 25, 60-211 Poznań, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Poznań-Nowe Miasto i Wilda, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerami: KRS 0000056936, NIP 7791002618, REGON 63023968, z pokrytym w całości kapitałem zakładowym wynoszącym 679.600,00 złotych.
  2. Mogą Państwo skontaktować się z nami korespondencyjnie pod adresem INEA S.A. Wysogotowo, ul. Wierzbowa 84, 62-081 Przeźmierowo lub z naszym Inspektorem Ochrony Danych Osobowych pod adresem poczty elektronicznej IOD@inea.com.pl.
  3. Państwa dane osobowe przetwarzamy w celach:
    1. Kontaktu ze strony INEA i przedstawienia oferty marketingowej z użyciem telekomunikacyjnych urządzeń końcowych w postaci m.in. Państwa telefonów lub komputerów (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a RODO, w zw. z art. 172 Ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne);
    2. Podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą przed zawarciem umowy, a po jej zawarciu w celu realizacji jej postanowień (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b RODO)
    3. Wypełniania ciążących na nas obowiązków prawnych, w szczególności w postaci konieczności realizacji wobec Państwa przedmiotowego obowiązku informacyjnego oraz wykazania, iż weszliśmy w posiadanie Państwa danych osobowych zgodnie z prawem (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c RODO);
    4. Realizacji naszych prawnie usprawiedliwionych interesów, w szczególności w postaci analizowania informacji, w tym danych osobowych oraz w celach statystycznych (na podstawie art.  6 ust. 1 lit. f RODO).
  4. Państwa dane osobowe możemy udostępniać:
    1. Podwykonawcom, pośredniczącym w oferowaniu oraz instalacji naszych usług;
    2. Podmiotom zapewniającym obsługę lub udostępniającym nam systemy teleinformatyczne;
    3. Podmiotom świadczącym dla nas usługi doradcze, w tym prawne;
  5. Nie podejmujemy wobec Państwa decyzji w sposób zautomatyzowany i nie dokonujemy profilowania.
  6. Państwa dane osobowe będziemy przetwarzali przez okres 6 miesięcy od dnia, wybudowania sieci telekomunikacyjnej umożliwiającej świadczenie usług i zawarcie umowy na świadczenie lub do czasu wycofania przez Państwa zgody na przetwarzanie danych osobowych, w zależności od tego, która z tych sytuacji wystąpi jako pierwsza.
  7. Przysługują Państwu prawa do:
    1. Wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych;
    2. Wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych w celu realizacji naszych prawnie usprawiedliwionych interesów;
    3. Dostępu do danych osobowych;
    4. Sprostowania danych osobowych;
    5. Usunięcia danych osobowych;
    6. Ograniczenia przetwarzania danych osobowych;
    7. Prawo do przeniesienia danych osobowych - jeżeli będą Państwo zainteresowani realizacją któregokolwiek z powyższych uprawnień prosimy o kontakt z nami lub z naszym Inspektorem Ochrony Danych, pod jednym z adresów podanych w punkcie 2.
  8. Dokładamy wszelkich starań, aby przetwarzanie Państwa danych osobowych odbywało się w sposób zgodny z przepisami prawa. Jeżeli jednak uznają Państwo, iż dopuściliśmy się naruszenia, mają Państwo prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Chat